Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kunigo ir kolekcininko Ričardo Mikutavičiaus žudiko svajonė nesipildo

Iki gyvos galvos nuteistasis Vladas Beleckas dar neperkeliamas į pataisos namus
Vladas Beleckas teisme nesidžiaugia žiniasklaidos dėmesiu.
Vladas Beleckas teisme nesidžiaugia žiniasklaidos dėmesiu. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo teikimą dėl nuteistojo Vlado Belecko perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus tolimesnei bausmei atlikti.

2000 metais V.Beleckas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už kunigo ir kolekcininko Ričardo Mikutavičiaus nužudymo organizavimą.

Spręsdamas klausimą dėl nuteistojo perkėlimo į pataisos namus, teismas atsižvelgė į tai, kad V. Belecko padaryti nusikaltimai yra pavojingi, sukėlę itin sunkias neigiamas pasekmes. Savo kaltę dėl padarytų nusikaltimų nuteistasis pripažino tik prieš prašydamas kalėjimo administracijos teikti teikimą dėl jo perkėlimo į pataisos namus, todėl teismui kelia rimtų abejonių dėl jo prisipažinimo ir gailėjimosi nuoširdumo.

Nuteistasis V.Beleckas 1999 m. buvo įtrauktas į linkusių pabėgti asmenų įskaitą, iš kurios buvo išbrauktas tik 2011 m. kovo 10 d. Nors nuteistasis šiuo metu galiojančių nuobaudų neturi, tačiau bausmės atlikimo kalėjime metu du kartus buvo taikytos nuobaudos už grubius bausmės atlikimo režimo pažeidimus, bausmės atlikimo metu pas jį buvo rasta kitų uždraustų daiktų, taip pat teismas konstatavo, kad V.Beleckas yra linkęs pažeidinėti bausmės atlikimo kalėjime režimą.

Šios aplinkybės leidžia teigti, kad šiuo metu dar nėra pagrindo pripažinti, kad nuteistasis iš tiesų pasikeitė, todėl V.Beleckui pačios griežčiausios bausmės – laisvės atėmimo iki gyvos galvos, atliekamos kalėjime, tikslai, pakeitus bausmės atlikimo sąlygas, šiuo metu dar nebus pasiekti.

Teismas jau penktą kartą svarstė nuteistojo perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus klausimą ir visus kartus Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo teikimai buvo atmesti.

Nutartis per 5 dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui, pažymima Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius