-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kupiškio bendrabučio mokiniai vakare sulaukė svečių, tarp kurių buvo ir policininkė

Patikrinimo bendrabutyje rezultatas – drausmė, saugumas ir tvarkos palaikymas.
Sieninės spintos dekoracija.
Asociatyvinė iliustracija: sieninės spintos dekoracija bendrabutyje. / Rūtos Juozapaitytės nuotr.

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendrabutyje surengtas ten gyvenančių mokinių prevencinis patikrinimas. Dalyvavo mokyklos bendrabučio administratorė Dalia Mikoliūnienė, socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė ir Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Gintarė Šližytė.

Patikrinimo tikslas – siekti bendrabutyje ir jo prieigose vykdyti nepilnamečių daromų nusikalstamų veikų, teisėtvarkos pažeidimų, alkoholio ir psichotropinių medžiagų vartojimo kontrolę, smurtinių nusikaltimų prevenciją ir stiprinti nepilnamečių teisinį švietimą.

Bendrabučio mokiniai noriai bendravo su labai netikėtai į svečius vakare užsukusiais mokyklos darbuotojais ir policijos pareigūne. Bendruomenės pareigūnė domėjosi, ar mokiniai jaučiasi saugūs, ar nekyla tarpusavio konfliktų. Siekiant kompleksiškai įvykdyti prevencinį patikrinimą buvo kontroliuojama ir mokyklos, bendrabučio teritorija, jos prieigos. Daug dėmesio skirta grįžtantiems į bendrabutį mokyklos mokiniams.

Pažeidimų neužfiksuota, pažymima pagal Kupiškio r. PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresniosios specialistės Gintarės Šližytės pateiktą informaciją parengtame ir antradienį paviešintame pranešime.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla priklauso saugiai kaimynystės grupei ir yra viena aktyviausių įstaigų Kupiškyje, siekiančių kurti saugią gyvenamąją ir mokymosi aplinką.

Mokykla netoleruoja teisėtvarkos pažeidimų ne tik mokyklos teritorijoje, bet ir jos prieigose, rengia įvairius konkursus, renginius, bendradarbiaudama su Kupiškio rajono policijos komisariatu. Tokio pobūdžio vakarinius patikrinimus, pasitelkdama policijos pareigūnus, organizuoja nebe pirmą kartą. Mokyklos socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė teigia, kad tokie patikrinimai drausmina, stiprina saugumo jausmą ir yra labai reikalingi tvarkai mokykloje, bendrabutyje ir teritorijos prieigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius