Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozas Laimutės Stankūnaitės gyvenime: pavėlavo pateikti skundą teismui, nes apsauga apsaugojo ją nuo jos pačios advokato

Dėl Kedžių šeimos šmeižto nuteista Drąsiaus Kedžio buvusi sugyventinė Laimutė Stankūnaitė kreipėsi į teismą prašyma atnaujinti apeliacinio skundo pateikimui numatytą terminą.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė yra saugoma visą parą, apsaugininkų dėmesys ir reikalavimai varžo moters gyvenimą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip žinoma, vasario 22 dieną L.Stankūnaitė buvo pripažinta kalta ir nubausta 1300 litų bauda privataus kaltinimo baudžiamojoje byloje pagal Neringos Venckienės ir Laimutės Kedienės skundą dėl jų šeimos šmeižto per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Nesutikdama su apkaltinamuoju nuosprendžiu, kaltinamoji turėjo teisę per 20 dienų pateikti apeliacinį skundą aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui, bet vieną dieną pavėlavo.

Tačiau L.Stankūnaitė nenuleido rankų: kreipėsi į Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismą, prašydama atnaujinti apskundimo terminą. Pareiškėja nurodė, kad pavėlavo pateikti skundą dėl labai svarbių priežasčių.

Apsauga neprileido advokato?

L.Stankūnaitė teismui paaiškino, jog tą pačią dieną, kai buvo paskelbtas nuosprendis, baigėsi teisinės pagalbos teikimo sutartis su valstybės samdomu advokatu Vitalijumi Vasilionoku. Šio gynėjo įgaliojimai ir toliau teikti L.Stankūnaitei iš mokesčių mokėtojų lėšų apmokamą teisinę pagalbą buvo atnaujinti vasario 25 dieną. Tuo tarpu advokatą V.Vasilionoką naujosios teisinės pagalbos sutarties dokumentai paštu pasiekė tik kovo 3 dieną.

Nors apeliacinio skundo pateikimui buvo likę daugiau nei 10 dienų, teigiama, jog advokatui buvo itin sunku susisiekti su L.Stankūnaite dėl jai taikomos nuolatinės valstybinės apsaugos sąlygų.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Naujasis L.Stankūnaitės advokatas nėra naujokas teismų salėse. Pavyzdžiui, dar 2006 metais V.Vasilionokas bandė padėti garsiam buvusios „Vilniaus brigados“ nariui Igoriui Achremovui lygtinai išeiti į laisvę.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./ L.Stankūnaitė su advokatu V.Vasilionoku.

Penktadienį L.Stankūnaitės prašymą išnagrinėjusi teisėja nepriekabiai pažiūrėjo į pažeistus formalumus ir atnaujino skundo terminą, kitaip tariant, sutiko priimti ir perduoti Vilniaus apygardos teismui nuteistosios apeliaciją.

Aukštesnės instancijos teisme šią neviešą šmeižto bylą numatoma nagrinėti gegužę.

Tikisi įrodyti savąją tiesą

15min.lt primena, kad baudžiamojon atsakomybėn 24 metų L.Stankūnaitė patrauka Kedžių šeimos šmeižimą laidoje „Lietuva tiesiogiai“ (dėl žodžių apie mažametę „jinai buvo tvirkinta tos pačios šeimos visus tuos devynis mėnesius“).

Atsakovės ir jos gynėjo V.Vasilionoko pozicija šiame procese buvo tokia: D.Kedžio dukters motina turėjo teisę viešai pareikšti nuomonę, kad mažametė devynis mėnesius buvo tvirkinama Kedžių ir Venckų namuose, nes ten buvo filmuojami skandalingi vaizdo įrašai su pasakojimu, kaip mergaitę galimai išnaudojo blogi dėdės.

Savo ruožtu ieškovės N.Venckienė ir L.Kedienė frazę apie tvirkinimą vienareikšmiškai vertino kaip šmeižtą, už kurį L.Stankūnaitei skirtina 2 metų nelaisvės ar kita griežta bausmė.

N.Venckienė laiku yra pateikusi apeliacinį skundą – prašo L.Stankūnaitei skirtą baudą pakeisti areštu, nes buvusi D.Kedžio sugyventinė dabar esą neturi pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius