Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozas teisme: net patys pareigūnai prašo nutraukti Ruplėno bylą dėl pasipriešinimo policijai

TV prodiuseriui, buvusiam laidos „Dviračio žynios“ vedėjui bei vaidmenų atlikėjui Gintarui Ruplėnui dar neleidžiama pamiršti nesuvaidintos gėdingos istorijos apie kelionę namo, kuri baigėsi susidūrimu su policija ir nakvyne blaivykloje.
Gintaras Ruplėnas
Gintaras Ruplėnas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip pernai gruodžio 19 dieną pranešė naujienų portalas 15min.lt, dėl garsiojo humoristo šeštadienio naktį, apie 2.30 val., į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą kreipėsi taksi vairuotojas. Jis tvirtino, kad į jo automobilį įsėdo girtas vyriškis ir ten užmigo, todėl negali nei atsiskaityti už kelionę, nei pats išlipti iš taksi.

Pareigūnai vyriškį sugebėjo prižadinti ir išlaipinti. Tačiau lipdamas iš taksi keleivis pasviro, atsirėmė į stovinčio tarnybinio policijos automobilio veidrodėlį ir jį nulaužė (nuostoliai seniai atlyginti – aut. past.).

Remiantis pirmine informacija, G.Ruplėnas to šeštadienio paryčiais buvo ramus, nesiautėjo ir policininkų „toli toli“ nesiuntė, iš darbo jų „neatleido“. Pareigūnų paprašytas papūsti į alkoholio matuoklį, kad būtų nustatytas girtumas, taksi keleivis klusniai tai darė. Tačiau reikiamą laiką pūsti, kad matuoklis galėtų nustatyti alkoholio koncentraciją organizme, neužteko jėgų.

„Kominis“, – konstatavo pareigūnai ir nuvežė G.Ruplėną į Vilniaus nakvynės namus „Sala“, kad prablaivėtų.Nesuprantu, kodėl jam surašė tą pasipriešinimą! Juk jis buvo ramus kaip teliukas. Tiesiog aukštam žmogui, kai girtas, sunku orientuotis. Tai policininkai tik prilaikė jį už parankių, kad nepargriūtų, – žurnalistams aiškino pareigūnas A.Zapasnikas.

Tačiau netrukus paaiškėjo, jog humoristui iškelta administracinio teisės pažeidimo byla ne tik dėl pasirodymo viešoje vietoje girtam, bet ir pasipriešinimo pareigūnams.

Policininkas – Ruplėno pusėje

Šį pirmadienį G.Ruplėnui teko atvykti į Vilniaus 1-ąjį apylinkės teismą, kur tęsiamas jo bylos nagrinėjimas.

Pirmojo posėdžio metu G.Ruplėnas kategoriškai nesutiko, jog priešinosi policijai, todėl į antrąjį posėdį buvo kviečiami su humoristu lemtingą naktį bendravę pareigūnai.

Kaip žinoma, pasipriešinimas policijos pareigūnui užtraukia baudą nuo 500 iki 1 000 litų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų.

Teismo koridoriuje prieš posėdį G.Ruplėnas ir liudyti atvykęs policininkas Artūras Zapasnikas sėdėjo greta ir draugiškai šnekučiavosi.

„Nesuprantu, kodėl jam surašė tą pasipriešinimą. Juk jis buvo ramus kaip teliukas! Tiesiog aukštam žmogui, kai girtas, sunku orientuotis. Tai policininkai tik prilaikė jį už parankių, kad nepargriūtų. Maksimumas, už ką jį galima bausti – pasirodymas girtam“, – žurnalistams aiškino pareigūnas A.Zapasnikas.

Girto asmens pasirodymas viešose vietose užtraukia tik įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 50 litų.

Teisėja prašė kantrybės

Prasidėjus posėdžiui, sostinės 1-ojo komisariato budėtojas panašiai kreipėsi ir į teismą: „Gerbiamoji teisėja, aš nesuprantu, kodėl jam už pasipriešinimą surašytas protokolas!“

Teisėja Aiva Survilienė išmintingai atsakė: „Juk ne jūs ir ne teismas surašė tą protokolą. Bylos esmė ir yra išsiaiškinti, kaip viskas buvo iš tikrųjų. Matysime, ar pagrįstai surašytas, ar ne.“

Apibendrinusi iš patrulių surinktą medžiagą, protokolą dėl pasipriešinimo G.Ruplėnui surašė su juo tiesiogiai net nebendravusi apylinkės tyrėja.

Pirmadienį bylos pastumėti į priekį nepavyko, nes G.Ruplėnas paprašė atidėti procesą. Humoristas perdavė teismui analogišką savo gynėjo prašymą, kuriame nurodoma, jog šįryt advokatas dirba su kita byla Šiauliuose, kur posėdis buvo numatytas anksčiau nei šioje.

Be to, į posėdį neatvyko kitas kviestas liudyti policininkas.

Teisėja A.Survilienė neprieštaravo ir bylą atidėjo iki gegužės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius