-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurorto pareigūnai: ilsėtis Palangoje saugu

Palangos pareigūnai, reaguodami į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, jog kurortas – itin nesaugus, išplatino pareiškimą teigdami, jog ilsėtis nėra pavojinga.
Ko gero, netrukus Palangos paplūdimiuose poilsiautojus merginos teps kremu nuo saulės.
Palangoje saugu ilsėtis, teigia pareigūnai. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Palanga

Kaip praneša Palangos pareigūnai, ekonominis sunkmetis ir skiriamos lėšos visuomenės saugumui užtikrinti pakoregavo policijos pajėgų skaičių, todėl keitėsi ir pareigūnų darbo organizavimas.

Jeigu anksčiau buvo daugiau matomų uniformuotų policijos pareigūnų, tai dabar daugiau dėmesio skiriama neviešam patruliavimui, kurį vykdo kriminalinės policijos ir prevencijos padalinių pareigūnai. Jie fiksuoja prekybos alkoholiniais gėrimais, tabako gaminiais pažeidimus, kontrabandos atvejus, operatyviai reaguoja į šiurkščius administracinius teisės pažeidimus, nusikalstamas  veikas. Tarnybos metu mobilieji policijos patruliai vykdo tarnybos užduotis ne vienoje vietoje, o nustatytais maršrutais užtikrina viešąją tvarką, vykdo policines priemones, eismo saugumo kontrolę bei kitas užduotis. Taip pat policijos pajėgos reaguoja į miesto vaizdo stebėjimo kameromis fiksuotus teisėtvarkos pažeidimus ar bręstančių konfliktų užuomazgas.

Statistika rodo, kad Palangoje situacija yra stabili. Visų įvykių kategorijų skaičius 2010 m. ir 2011 m. I pusmetį užregistruotas panašus, o lyginant su 2009 m., padėtis tikrai yra geresnė.

Todėl, kaip praneša pareigūnai, būtų klaidinga manyti, kad šią vasarą Palangoje ilsėtis tapo nesaugiau. Be to, reiktų įvertinti registruojamų įvykių ir policijos pareigūnų skaičiaus skirtumą. Būna atvejų, kai vienas po kito registruojami įvykiai ir į įvykių vietas privalo vykti policija. Atsižvelgiant į policijoje registruojamų įvykių kategorijas (A, B, C) ir į nustatytą reagavimo į juos laiką, budintis policijos pareigūnas pirmiausiai policijos ekipažą nukreipia į nusikaltimų padarymo vietą, kur delsimas gali lemti tolimesnę ikiteisminio tyrimo eigą ir skaudesnes pasekmes, o vėliau patrulius siunčia į įvykio vietą pagal pranešimus dėl, pavyzdžiui, alkoholio vartojimo viešojoje vietoje ar dėl neblaivaus miegančio benamio.

Kriminogeninė situacija mieste yra nuolat stebima ir analizuojama. Pagal pranešimus ir įvykius yra koreguojami patrulių maršrutai, pasitelkiama miesto vaizdo stebėjimo sistema.

Policija ne visada gali atsirasti įvykio vietoje per keletą minučių nuo gauto pranešimo, o žmonių iš karto kylantis nepasitenkinimas ir priekaištai pareigūnams rodo mūsų visuomenės dar vis mažą toleranciją. Saugus poilsis priklauso pirmiausiai nuo asmeninio pavyzdžio: elgtis drausmingai, linksmintis su saiku, pagelbėti asmeniui, kuriam būtina pagalba, atsakingai saugoti savo turtą, o tada ir policijai, ir visiems poilsiautojams vasara ir jūra atneš tik geras emocijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius