-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršėnų menų mokyklos vadovę merui apskundė grupė pedagogų

Šiaulių rajono Kuršėnų meno mokyklos direktorę merui Algimantui Gaubui apskundė grupė pedagogų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Temos: 1 Mokytojai

Mokyklos vadovė, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovė Donvina Savickienė įtariama piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu, apgaulingu buhalterijos tvarkymu. Tyrimą pradėjo prokuratūra.

Mokytojai piktinosi, kad direktorė įvedė rinkliavas, neteisėtai sau pasididino darbo krūvį, įdarbino ir solidžiu atlyginimu pamalonino porą giminaičių, į ekskursijas nemokamai vežioja šeimos narius, savo nuožiūra naudojo į mokyklos fondą surinktus pinigus.

Savivaldybės kontrolierius nustatė, kad direktorė D.Savickienė išties įdarbino porą giminaičių – savo brolio žmoną Rasą Žironienę ir dukterėčią Živilę Žironaitę. Jos abi – irgi „tvarkietės“.

Pernai rugsėjo mėnesį D.Savickienė brolienei paskyrė 1200 litų priemoką už neva atliktą papildomą darbininkės ir kiemsargės darbą. Priedas mokėtas iki metų pabaigos, o nuo šio sausio jai skirtas 90 proc. priedas „padidėjus darbų apimčiai“. Kitoms dviem valytojoms tokie priedai nebuvo skiriami, o darbuotojai patvirtino, kad R.Žironienė dirbo ne daugiau nei kitos darbuotojos.

Pasitvirtino ir Ž.Žironaitės, su kuria tame pačiame partijos sąraše į Šiaulių rajono tarybą nesėkmingai bandė patekti D.Savickienė, įdarbinimo aplinkybės. Studijuojančią giminaitę Kuršėnų meno mokyklos direktorė puse etato įdarbino šių metų vasarį. Bet tikrintojų apklausti darbuotojai dirbančios naujosios kiemsargės tikino nematę. Su „Lietuvos ryto“ žurnalistu susitikę pedagogai pirmą kartą Ž.Žironaitę pastebėjo darbe po kontrolieriaus vizito.

Negeroves įvardiję mokytojai pasakojo apie nuolatines rinkliavas mokyklos fondui, kuriame D.Savickienė tvarkėsi, kaip norėjo. Pavyzdžiui, mokyklos 45-ajam gimtadieniui kiekvienas kolektyvo narys turėjo duoti po 80 litų. Ataskaitos, kur buvo panaudota rinkliava, mokytojai nesulaukė. Tačiau po kontrolieriaus apsilankymo buvo pastebėta, jog mokykloje staiga atsirado per sukaktį padovanotos dovanos.

Per vieną susirinkimą D.Savickienė esą viešai įvardijo, kad pinigų reikia pamaloninti savivaldybės vadovus – neva kitos įstaigos vežančios dovanas ne maišeliais, o maišais.

Kontrolierius išsiaiškino, kad šių metų pavasarį į tarptautinį chorų festivalį Čekijoje direktorė vežėsi visą šeimą – abu vaikus ir sutuoktinį. D.Savickienės vaikai keliavo kaip mokyklos auklėtiniai, o už vyro kelionę neteisėtai sumokėta iš mokyklos specialiosios programos lėšų. Tuo tarpu moksleiviai ir pedagogai kiekvienas papildomai mokėjo po 300 litų.

Tokias išvadas gavusi savivaldybės administracija perdavė dokumentus Šiaulių rajono prokuratūrai, o neseniai juos perėmė Šiaulių apygardos prokurorai.

„Nekalbėsiu nieko“, – pareiškė D.Savickienė, paprašyta pakomentuoti savivaldybės kontrolieriaus tyrimo rezultatus, brolienės ir dukterėčios įdarbinimo aplinkybes.

Savivaldybės administracijai vadovaujantis „tvarkietis“ Kęstutis Lukšas patikino, kad bus kreiptasi į prokuratūrą, ar nušalinti direktorę nuo pareigų.

„D.Savickienė yra sustabdžiusi narystę mūsų partijoje“, – pridūrė valdininkas.

Tuo tarpu išdrįsę kalbėtis darbuotojai neslėpė, kad mėginama surasti skundo autorius ir juos įbauginti: „Mums pasakyta, kad įtakingų užtarėjų turinčiai vadovei nieko nebus, o mes eisime į darbo biržą“.

Beje, po patikrinimo visi darbuotojai įpareigoti užsiregistruoti atėję į darbą ir išsiregistruoti išeidami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius