-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 02 /17:48

Kuršių mariose atskilus ledo lytims buvo gelbėjama beveik 200 žvejų

Penktadienį Kuršių mariose vyko žvejų gelbėjimo operacija – beveik 200 poledinės žūklės mėgėjų buvo įstrigę ant dviejų atskilusių ledo lyčių. Visi žvejai po pietų buvo nugabenti į krantą.
Pasieniečiai Kuršių mariose
Į nelaimės vietą išsiųstas Pakrančių apsaugos rinktinės laivas. / VSAT nuotr.

Penktadienį 13.23  val. buvo gautas pranešimas apie tai, kad Neringoje, Kuršių mariose, atskilęs ledo luitas neša žmones į marias.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Nelaimės vietoje dirbo Neringos pareigūnai, ieškoti mariose pasiklydusių žmonių buvo pasiųsti ir Pakrančių apsaugos rinktinės laivai ant oro pagalvių „Christina“ ir „Viesulas“. Gelbėjimo darbams paruošta ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula.

Ledo lytis nuo kranto nutolusi 3 km.

Atnaujinta 14.30 val. Įvykio vietoje dirba Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas su valtimi, gelbėtojai nukelia žmones nuo atskilusios ledo lyties.

Kuršių mariose penktadienį pučia nemenkas vėjas. Gali būti, kad dėl to ir atskilo nebetvirtas ledas. Specialistai žvejus jau buvo įspėję, kad Kuršių marių ledas nebėra saugus.

Atnaujinta 15.45 val.  14.45 val. žmonių nukėlimo operacija  nuo atskilusios ledo lyties ties Nida buvo baigta, šioje operacijoje dalyvavusios pajėgos išsiųstos vykdyti žmonių gelbėjimo operacijos ties Preila. Apie 15 val. pranešta, kad yra atskilusi dar viena lytis – ties Preila atskilusi lytis su 30-40 žmonių nuo kranto nutolo apie 30 metrų. Į nelaimės vietą išplukdytas pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Viesulas“.

Atnaujinta 16.35 val. 15.54 val. žmonių nukėlimo operacija nuo atskilusios ledo lyties ties Preila buvo baigta.

Lietuvos Kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja gyventojus, kad Kuršių marių ledas tampa nestabilus. Siekiant išvengti galimų nelaimių, gyventojų prašoma nelipti ant Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius. Asmenims, šiuo metu esantiems ant Kuršių marių ledo, kyla pavojus susidurti su problema pasiekti krantą dėl nestabilaus ledo ir properšų jame ir rekomenduojama pasiekti krantą esant šviesiam paros metui.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Atnaujinta 17.16 val. Patikslinti duomenys, kiek žvejų teko gelbėti nuo atskilusių lyčių. Gelbėtojų ekipažas ties Nida nuo ledo lyties nukėlė 150, o ties Preila 40 žmonių. Ši informacija dar bus tikslinama.

Šiuo metu Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Christina“ budi prie Nidos. 

Atnaujinta 17.48 val. Pranešama, kad medikų pagalbos neprireikė nė vienam į krantą išlaipintam žvejui. Nė vienas jų nesiskundė sveikatos sutrikimais. „Žmonės turėtų suprasti, kad jau pavasaris ir ledas yra pavojingas. Jau kurį laiką dienomis laikosi pliusinė temperatūra. Deja, dalis žmonių nesistengia arba tiesiog nenori suprasti to ir kelia pavojų sau bei aplinkiniams“, – teigė Karinių jūrų pajėgų atstovas kapitonas Antanas Brencius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius