Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių mariose brakonieriavusių vyriškių laimikis – 20 karšių

Pagėgių rinktinės operatyvininkas su Šilutės aplinkosaugininkais sulaikė du Kuršių mariose brakonieriavusius vyrus. Jų laimikis – 20 karšių.
Brakonierių laimikis
Brakonierių laimikis / VSAT nuotr.

Pirmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pasienietis kartu su Klaipėdos regiono Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnais Klaipėdos rajone, Drevernos uoste, laukė iš Kuršių marių grįžtančio katerio.

VSAT nuotr./Kateris
VSAT nuotr./Kateris

Apie 20 val. kateris „Amur“ su pakabinamu varikliu įplaukė į Drevernos uostą. Pagėgių rinktinės operatyvininkas kartu su gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnais sulaikė du kateryje buvusius vyrus, 35 – erių ir 36 – erių Drevernos gyventojus.

Paaiškėjo, kad jie mariose žvejojo neleistinu būdu draudžiamais įrankiais. Kateryje pareigūnai aptiko tris tinklus, kurių bendras ilgis yra  68 metrai, ir 20 karšių.

VSAT praneša, kad ant katerio su pakabinamu varikliu nebuvo jokių privalomų plaukiojimo priemonės registracijos numerių bei reikiamų lipdukų. Kateris paimtas ekspertizei atlikti.

Dėl Mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimo, padaryto panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu, Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai dreverniškiams pradėjo administracinės bylos teiseną.

Jiems gresia baudos nuo 400 litų iki 1 tūkst. litų su draudžiamų įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius