Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 18 /23:21

Tragiškai galėjusi pasibaigti kelionė Kuršių mariomis: berniukas ir dar septyni žmonės paniro po ledu

Sekmadienį po 19 val. 17 min. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) gavo pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro (112), kad Kuršių mariose tarp Ventės rago ir Nidos lede įlūžo ir į vandenį įkrito 12 asmenų, žvejojusių ant ledo.
Gelbėjimo operacija
Gelbėjimo operacija / 15min nuotr.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, JGKC budėtojas gelbėjimo operacijai pasitelkė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivą „Christina“ bei Karinių oro pajėgų sraigtasparnį. Į nelaimės vietą atskridęs sraigtasparnis žvalgė įvykio teritoriją.

Į įvykio vietą atvykę pasieniečiai su laivu „Christina“ apie 20 val. iš vandens ištraukė 12 asmenų ir transportavo juos į Ventės ragą.

Vis dėlto 15min duomenimis, situacija buvo kiek kitokia. Keturi žmonės Kuršių marių ledu važinėjosi keturračiu ir rogėmis, įlėkė į properšą ir paniro po vandeniu. Šioje grupėje žmonių buvo ir keturiolikmetis berniukas. Laimei, visiems pavyko išsikapanoti. Jiems padėjo ir sniego motociklu važinėję žmonės – jų būta keturių.

Kad mirtinai nesušaltų, grupelė ėmė eiti kranto link. Incidentas įvyko Kuršių mariose į Rusijos pusę 8 kilometrus nutolus nuo Ventės rago. Jiems į pagalbą atskubėjo pasieniečiai – visiems 12-ai žmonių jie padėjo saugiai pasiekti krantą.

Gelbėtojų teigimu, berniukas buvo permirkęs ir labai sušalęs. Jis buvo išrengtas ir susuktas į šiltas antklodes. Į ligoninę jo vežti vis dėlto neprireikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius