Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartų kalinys – nesutramdomas: grotomis ir vėl užlipo ant bendrabučio stogo

Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje drausminės nuobaudos sulaukęs nuteistasis tęsia savo protestą – penktadienį jis vėl užsilipo ant bendrabučio stogo. Tą patį jis padarė ir antradienį.
Ant Kybartų pataisos namų stogo užlipo nuteistasis
Ant Kybartų pataisos namų stogo užlipo nuteistasis

Kybartuose ant bendrabučio stogo dar antradienį užsilipęs nuteistasis, gimęs 1997 m., tokiu būdu reiškė nepasitenkinimą dėl gautos drausminės nuobaudos.

Kalėjimų departamento (KD) teigimu, jis nubaustas už pareigūnų įžeidinėjimą, tačiau 15min žiniomis, nuteistasis esą tiesiog liepė pareigūnui užsidėti respiratorių, baimindamasis viruso.

VIDEO: Ant Kybartų pataisos namų stogo užlipo nuteistasis

Nuo stogo nukeltas nuteistasis tą patį fokusą iškrėtė ir penktadienio rytą.

„Apie 9. 30 val. nuteistasis, gim. 1997 m., išvestas į pasivaikščiojimo kiemelį, langų grotomis užlipo ant bendrabučio stogo. Nuo stogo nulipo po valandos, jokių sužalojimų nepatyrė, teigia protestavęs dėl drausminės nuobaudos“, – informavo Kalėjimų departamentas.

Su šiuo nuteistuoju ryšį palaikantys 15min šaltiniai pasakojo kiek kitokią istoriją – esą kalinį už ankstesnį fokusą pareigūnai paauklėjo griežtu kumščiu, būtent tai iššaukė jo pasipiktinimą penktadienio rytą.

Esą pagrindinis nuteistojo protesto motyvas – pareigūnų melas ir neteisybė. Dėl šio įvykio gali būti kreiptasi ir į prokuratūra su prašymu išsiaiškinti, ar nuteistasis nėra vedamas prie savižudybės.

Savo ruožtu, KD akcentuoja, kad nuteistasis ne pats pareigingiausias, per beveik 3 už grotų praleistus metus jis užsidirbo 30 drausminių nuobaudų.

„Drausmės grupėje jau esantis nuteistasis linkęs pažeisti įstaigos vidaus tvarkos taisykles, nėra suvokiama būtinybė laikytis įstatymų bei nustatytų taisyklių tam, kad galėtų tinkamai prisitaikyti visuomenėje“, – rašo KD.

Tiesa, veiksmų imtis planuojama – Marijampolės pataisos namų administracija ėmėsi papildomų priemonių Kybartuose panaudoti inžinerinius įrenginius, siekiant užkardyti tokio pobūdžio incidentus.

Dėl įvykių pradėtas tarnybinis patikrinimas, o į pataisos namus iškart po įvykio išvyko desantas ir Kalėjimų departamento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius