Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartų kelio poste vėl sulaikytas automobilių – griuvenų kontrabandos „karavanas“

Savaitgalį Kybartų kelio poste sulaikę dviem lengvaisiais automobiliais vežtą rusiškų cigarečių kontrabandą, o pirmadienį šio posto pareigūnai užkirto kelią dar keturiems mėginimams įvežti kontrabandines cigaretes.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, kad šeštadienį sulaikyto automobilio su kontrabanda vairuotojas atsipirko bauda, o sekmadienį muitininkams įkliuvusios kontrabandos gabentojai jau gresia baudžiamoji atsakomybė –mėgintų įvežti cigarečių vertė viršijo 250 MGL.

Savaitgalį Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai užkirto kelią jau tradiciniais tampantiems bandymams automobiliais – griuvenomis įvežti į Lietuvą cigarečių kontrabandos siuntas.

Pirmasis penktadienio paryčiais įkliuvo iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities važiavęs automobilio „Audi 100“ savininkas, Lietuvos pilietis D.J.

Vyriškis pasidarbavo kaip reikiant perdarinėdamas vos tūkstančio litų vertės automašiną į važinėjančią rūkalų slėptuvę. Detalaus muitinio tikrinimo metu pareigūnai iš „Audi 100“ perdaryto dujų baliono, degalų bako, sėdynių atlošų, galinių durelių, taip pat – atsarginio rato, net variklio skyriaus ištraukė iš viso 3 tūkst. 20 pakelių rusiškų cigarečių „Denim“ be banderolių. D.J. buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, cigaretės ir automobilis sulaikyti.

Antrasis automobilis, Hyundai Sonata“, vairuojamas Lietuvos pilietės D.V., detaliam patikrinimui buvo sustabdytas sekmadienio popietę, apie 14 val. Maždaug tūkstančio litų vertės automobiliu irgi vežta cigarečių ‚Denim“, „Lif“, ‚Winston“ kontrabanda – jos buvo išslapstytos „Hyundai“ durelėse, slaptavietėje už galinės sėdynės, atsarginio automobilio rato vietoje.

Iš viso moteris mėgino į Lietuvą įvežti 4 tūkst. 620 pakelių rusiškų kontrabandinių cigarečių. Jų vertė – 33 tūkst. 665 litų. Kadangi nelegaliai gabentų akcizais apmokestinamų prekių vertė viršijo 250 MGL Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką.

D.V. buvo sulaikyta dviem paroms, sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Kybartų posto pareigūnams darbo netrūko ir pirmadienį, spalio 7 d. Tądien vos per valandą Kybartuose vienas po kito buvo sulaikyti keturi lengvieji automobiliai, kuriais mėginta įvežti nelegalias cigaretes.

Pirmasis iš šio „kontrabandos karavano“ ketveriukės 10 val. ryto įkliuvo 300 litų vertės automobiliu „VW Passat“ iš Rusijos grįžtantis Lietuvos pilietis R.G. Pastarasis į savo pigaus automobilio kuro baką ir dujų įrangą buvo prikimšęs 4 tūkst. 230 pakelių rusiškų cigarečių.

Apie 10.30 val. kontrabanda aptikta iškart dviejų automobilių kuro bakuose ir dujų įrangoje. Lietuvos pilietė A.I. automobiliu „Volkswagen“ 3 tūkst. 870 pakelių rusiškų cigarečių. O Lietuvos pilietis M.K. 800 litų vertės automobiliu „VW Passat“ mėgino tokiose pat slaptavietėse įsivežti 3 tūkst. 730 pakelių nelegalių rūkalų.

Dar po pusvalandžio – 11 val., laimę (vėl „VW Passat“ automobiliu) bandė Lietuvos pilietis M.B. Šio automobilio kuro bake ir dujų rangoje rasta 3 tūkst. 720 pakelių cigarečių kontrabandos.

Kontrabanda ir automobiliai, kuriais ji gabenta sulaikyti, o vairuotojams surašyti administraciniai teisės pažeidimo protokolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius