Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 17 /16:02

Savo išgertuves tiesiai per „feisbuką“ transliavę Kybartų pataisos namų kaliniai sulaukė nuobaudų

Socialinių tinklų vartotojams iš nuostabos atkrito žandikauliai, kai pamatė tiesioginę transliaciją tiesiai iš Kybartų pataisos namų. Du nuteisti vyrai prieš kamerą drąsiai gėrė naminę degtinę ir prašė pašnekovų atsiųsti papildymus telefono kortelėms. Šis pasirodymas vyrams baigėsi liūdnai – jie nustatyti ir izoliuoti.
Stopkadras
Stopkadras

„Vakar pastebėjau, kaip kaliniai jau iš pataisos namų daro gyvas transliacijas, kuriose vartoja alkoholinius gėrimus“, – rašė skaitytojas, pasidalinęs vaizdo įrašu.

Jame du iki pusės nuogi vyrai su daugybe keiksmažodžių aiškina, kiek kalintiems Kybartų įkalinimo įstaigoje kainuoja „samagonas“ ir „kaifas“. Butelis alkoholinio gėrimo – 15 eurų, o „kaifo“ gramas – 45 eurai. Visos šios prekės, sandoriai, o ir patys telefonai bei internetas įkalinimo įstaigose nėra legalu, tačiau akivaizdu – nesunkiai prieinama.

Matyti, kad išgertuvės vyksta bendroje nuteistųjų gyvenamojoje patalpoje. Už besifilmuojančių vyrų matyti kiti savo lovose gulintys ir vakarėlyje nedalyvaujantys nuteistieji.

Įraše vyrai kalba ne tik apie lengvai prieinamą alkoholį ir moteris, bet dar paprašo pažįstamų transliacijos žiūrovų papildyti jų išankstinio apmokėjimo telefonines korteles. Žadėjo su šiais papildymais dar „prasukti“ kokių nors reikalų, aptarė, kurio mobiliojo ryšio tiekėjo ryšys už įkalinimo sienų veikia stipriau.

Transliuotojai bandė slėptis – buvo nustatę, kad programa ant jų veidų uždėtų kaukes, tačiau kaukės dingdavo vos tik prie veido priartėdavo ranka su stikliuku arba jie per daug muistėsi.

VIDEO: Kybartų pataisos namų kaliniai transliavo savo išgertuves

Nustatyti ir izoliuoti

Simona Banėnienė, Kalėjimų departamento atstovė ryšiams su visuomene, 15min patvirtino, kad tokia informacija yra gauta. Transliacija iš tiesų vyko tiesiai iš Kybartų pataisos namų.

Nedelsiant buvo imtasi visų priemonių, transliacijos herojai buvo patikrinti, sustiprintas jų stebėjimas.

Dabar vasara, šilta, rūgimo procesas vyksta greitai, nuteistieji išradingi. Darome daug patikrinimų, daug perimame, užkardome, bet matyt kažkas praslysta

Atstovė teigia, kad kalintys asmenys savo atžvilgiu pasielgė visiškai neapgalvotai, tačiau tai yra gera pamoka visai įkalinimo sistemai: „Tokių dalykų išvis neturėtų būti“, – teigė S.Banėnienė.

Kybartų pataisos namų laikinasis vadovas Rimantas Zaikauskas BNS teigė, kad išgertuves iš Kybartų pataisos namų transliavę nuteistieji yra nustatyti ir izoliuoti, jų elgesį svarstys drausmės komisija.

„Asmenys yra nustatyti ir izoliuoti, jų elgesys bus svarstomas drausmės komisijoje. Griežčiausia galima sankcija – perkėlimas iš paprastos grupės į drausmės grupę“, – BNS sekmadienį R.Zaikauskas.

Anot R.Zaikausko, transliaciją surengę nuteistieji atlieka bausmę dėl sukčiavimo, jie žinomi dėl polinkio pažeidinėti tvarką.

Įstaigos vadovo teigimu, mobilieji telefonai į pataisos namus dažniausiai patenka permetus į teritoriją ir per pasimatymus, o alkoholinius gėrimus nuteistieji bando patys gamintis iš legaliai prieinamų produktų.

„Dabar vasara, šilta, rūgimo procesas vyksta greitai, nuteistieji išradingi. Darome daug patikrinimų, daug perimame, užkardome, bet matyt kažkas praslysta“, – kalbėjo R.Zaikauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius