Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartų pataisos namų nuteistųjų kvaišalai nepasiekė

Ketvirtadienį Kybartų pataisos namų pasimatymų biuro darbuotojoms net du kartus teko stebėtis nuteistiesiems narkotines medžiagas bandančių perduoti asmenų išmone ir kantrybe.
Narkotinės medžiagos buvo pasklėptos teptukuose.
Narkotinės medžiagos buvo pasklėptos teptukuose. / Kybartų pataisos namų nuotr.

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, apie 12.30 val. pasimatymų biuro prižiūrėtojos tikrino smulkųjį paketą su spauda. Šviečiant paketą rentgeno aparatu pareigūnėms įtarimą sukėlė nuteistajam A.M. atsiųsti teptukai, kurių viduje, atrodė, buvo paslėpti maišeliai. Vidaus tyrimų skyriaus pareigūnų ir nuteistojo A.M. akivaizdoje pasimatymų biuro darbuotojos išardė piliečio T.J. iš Kauno atsiųstus teptukus ir jų viduje rado 5 pakelius su baltos spalvos milteliais, įtariama, psichotropine medžiaga – amfetaminu. Dideliam teptukus turėjusio gauti „dailininko“ liūdesiui, milteliai kartu su kitais įkalčiais buvo perduoti į Vidaus tyrimų skyrių.

Kybartų pataisos namų nuotr./Narkotikai buvo paslėpti kelnėse.
Kybartų pataisos namų nuotr./Narkotikai buvo paslėpti kelnėse.

Apie 14.20 val. kruopštus pasimatymo biurų pareigūnių darbas pasiteisino dar kartą – tikrindamos nuteistajam J.P. atsiųstą rūbų ir avalynės siuntinį, sportinėse kelnėse darbuotojos rado įsiūtos augalinės kilmės medžiagos, kaip įtariama, narkotikų – hašišo. Siuntinį nuteistajam atsiuntęs vilnietis V.P. augalinės kilmės medžiagas buvo sumaniai įsiuvęs į sportinių kelnių juosmenį.

Abiem atvejais Kybartų pataisos namų Vidaus tyrimų skyriuje buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Šiemet tai buvo pirmieji bandymai perduoti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus siuntiniuose. 2008 metais pasimatymų biuro prižiūrėtojos užkardė 7 atvejus, kai nuteistiesiems siuntiniuose, laiškuose ar paketuose su spauda buvo bandoma perduoti narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

2009 m. sausio 23 d. Kalėjimų departamento duomenimis, Kybartų pataisos namuose šiuo laisvės atėmimo bausmę atlieka 387 ne pirmą kartą teisti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius