Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kybartų punkte sulaikytas „jubiliejinis“ šiemet cigarečių gabentojas

Kybartų kontrolės punkte pareigūnai šiemet jau sulaikė 100 per jį automobilių slėptuvėse iš Rusijos cigaretes gabenusių kontrabandininkų. „Jubiliejiniu“ pažeidėju tapo pirmadienį Kybartų pasieniečiams ir muitininkams įkliuvęs iš Kaliningrado srities grįžtantis 26-erių Vilkaviškio rajono gyventojas.
Patikrinimas pasienyje
Patikrinimas pasienyje / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, iš Rusijos į Lietuvą per Kybartų punktą jis vyko labiausiai smulkių kontrabandininkų mėgstamu modeliu „Volkswagen Passat“. Iš pažiūros atrodė, kad nieko draudžiamo Vilkaviškio rajono gyventojas negabena. Tačiau pasieniečiams ir muitininkams vairuotojas ir jo automobilis pasirodė įtartini. Pareigūnai nusprendė „Volkswagen Passat“ patikrinti detaliai ir netrukus iš jo slėptuvių jau traukė kontrabandinių rusiškų rūkalų pakelius.

Automobilio degalų bake, jo slenksčiuose bei po priekine salono apdaila į Lietuvą iš viso buvo gabenami 2 tūkst. 297 pakeliai cigarečių „Viceroy“, „Denim“ ir „Compliment“. Visi rūkalai paženklinti rusiškomis banderolėmis.

Administracinės bylos teiseną dėl kontrabandos pradėjo Kybartų muitininkai. Vilkaviškio rajono gyventojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir „Volkswagen Passat“ konfiskavimas.

Nors tokių atvejų Kybartuose dirbantys pareigūnai nustato kone kasdien, susigundžiųjų į Lietuvą neteisėtai atsivežti pigesnių rusiškų rūkalų netrūksta. Didžioji dauguma iš šiemet 100 čia sulaikytų tokių asmenų vairavo senesnių modelių „Volkswagen Passat“ ar „Audi“ markių automobilius.

Bandant pergudrauti Kybartų punkto pareigūnus stengtasi išnaudoti tokių transporto priemonių konstrukcijų ypatumus – nelegalius krovinius paslėpti talpiuose degalų bakuose, bagažinėse, nenaudojamuose dujų balionuose, po salonų apdaila, durelėse, sėdynėse, slenksčiuose ir kitose slėptuvėse.

Dažniausiai taip iš Kaliningrado srities per Kybartų punktą bandoma įvežti 1 – 2 tūkst. pakelių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius