-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kybartuose įkliuvo didelius kiekius cigarečių savo automobiliuose iš Karaliaučiaus gabenę vokietis ir rusas

Savaitgalį Kybartų kelio poste Kauno teritorinės muitinės pareigūnai dviem užsienio šalių piliečiams sugriovė planus į Lietuvą įvežti kontrabandines cigaretes – melagingai deklaravusių vyriškių automobiliuose buvo aptiktos įrengtos slėptuvės su įvairių rūšių kontrabandiniais rūkalais.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Pirmasis įkliuvo Vokietijos pilietis S.K., kuris penktadienio vakarą apie 22 val. į Kybartų kelio postą lengvuoju automobiliu „Mercedes Benz“ atvyko ES piliečiams skirtu keliu.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Cigarečių kontrabanda
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Cigarečių kontrabanda

Iš Rusijos, Karaliaučiaus srities į Lietuvą vykstantis 32 metų vyriškis muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad gabena degalus automobilio degalų bake ir 0,5 litro degtinės. Tačiau muitinės pareigūnai, nutarę automobilį patikrinti detaliai, neapsiriko – automobilio durelėse, sėdynių atlošuose, automobilio stoge specialiai įrengtose slėptuvėse buvo aptikta nuo muitinės kontrolės paslėptų įvairių rūšių rusiškų cigarečių. Sulaikyta 30800 vnt. (1540 pak.) cigarečių „West“, „Bond“, „LD“, „LM“ daugiau kaip už 11 tūkst. litų.

Nemažas kiekis cigarečių buvo sulaikytas ir šeštadienio vakarą, kai muitinės pareigūnai apie 17 val. patikrino Rusijos piliečio V. A. vairuojamą lengvąjį automobilį „Audi“.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Cigarečių kontrabanda
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Cigarečių kontrabanda

Nors iš Karaliaučiaus srities į Lietuvą vykstantis kaimyninės šalies pilietis muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad deklaruojamų prekių negabena, detalaus muitinio tikrinimo metu automobilio degalų bake, dujų balione, sėdynėse, durelėse ir ratuose buvo surasta 76800 (3840 pakelių) cigarečių „Golden Gate“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais beveik 32 tūkst. litų.

Už rūkalų kontrabandą vyriškiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, taip pat gabentos kontrabandos ir transporto priemonių konfiskavimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius