-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartuose kalintys telefoniniai sukčiai savo aukoms siūlė suteikti kreditus

Du Kybartų pataisos namuose bausmę atliekantys vyrai bei marijampolietė kaltinami sukčiavimu bendrininkų grupėje. Įtariama, kad siūlydami suteikti kreditus, juos refinansuoti bei pirkti neegzistuojantį automobilį, kaltinamieji apgaule iš patiklių žmonių išviliojo daugiau nei 800 eurų.
Greitieji kreditai
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pernai pavasarį į teisėsaugos pareigūnus kreipėsi dvi moterys, tapusios telefoninių sukčių aukomis. Viena jų sukčiaus skambučio sulaukė pasiskelbusi, kad ieško, kas galėtų jai suteikti kreditą. Kitai paskambinęs nepažįstamas vyras, prisistatęs kreditus teikiančios firmos vadybininku, pasiūlė galimybę palankesnėmis sąlygomis refinansuoti jos turimą paskolą.

Vėliau abi aukos „vadybininko“ buvo įtikinėjamos panašiai – kad sandoris įvyktų, joms neva reikia sumokėti už notaro, kurjerio paslaugas, paskolos administravimo mokestį. Susidomėjusioms šiuo pasiūlymu moterims telefoninis sukčius nurodė 24 metų marijampolietei G.V. priklausančią sąskaitą, į kurią reikia pervesti pinigus. Tokiu būdu viena iš nukentėjusiųjų prarado 356, o kita – 265 eurus.

Netrukus į policiją kreipėsi ir vyras, į tą pačią G.V. priklausančią banko sąskaitą pervedęs 200 eurų avansą, už skelbimų portale rastą parduodamą automobilį „Volvo“. Kai nukentėjusysis pervedė pinigus, tariamas automobilio pardavėjas telefonu nebeatsiliepdavo.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje dėl sukčiavimų atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o jam vadovavo Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Vytautas Nacikūnas.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad iš trijų nukentėjusiųjų pinigus telefonu galimai išviliojo Kybartų pataisos namuose bausmę atliekantis 39 metų šiaulietis Ž.N. Jis anksčiau teistas 19 kartų.

Įtariama, kad kartu su juo nelaisvėje laiką leidžiantis 35 metų klaipėdietis M.B., kuris anksčiau teistas 24 kartus, jam padiktavo savo pažįstamos, G.V. banko sąskaitos numerį. Nukentėjusiems pervedus pinigus, telefonu sąskaitos savininkei nurodydavo pinigus išgryninti ir perduoti nurodytoje vietoje tyrimo nenustatytam asmeniui.

Pareigūnams M.B. teigė, kad su minėta marijampoliete susipažino atlikdamas bausmę, per televizijos pažinčių skelbimus. Pati G.V. teigė, kad su šiuo nuteistuoju susipažino socialiniame tinkle „Facebook“, bendravo rašydami žinutes į „Facebook“ ir telefonu.

Visiems trims kaltinamiesiems pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimų bendrininkų grupėje.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro V.Nacikūno, telefoniniai sukčiai ieško naujų būdų, kaip išvilioti iš patiklesnių žmonių pinigus.

„Labai gaila, kad įkalinimo įstaigose atliekantiems bausmę asmenims niekaip neužkertamas kelias toliau daryti nusikaltimus, o kuriant naujas išradingas „legendas“ jiems vis pavyksta rasti naujų aukų “, – sakė prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius