-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartuose pasieniečiai vaikėsi nesyk „pasižymėjusį“ vietos gyventoją

Trečiadienio vakarą Kubartų pasieniečiai vaikėsi automobiliu nuo jų pasprukti bandžiusį ir miestelio gatvėmis pavojingai manevravusį pareigūnams gerai žinomą kybartiškį.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai Vilkaviškio rajono Kybartų miestelyje patikrinimui stabdė automobilį Volkswagen Golf. Jo vairuotojas nepakluso reikalavimui ir didindamas greitį spruko.

Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais jį nusivijo. Miestelio gatvėmis, kur leidžiamas greitis yra 50 km/val., bėglys lėkė 100 km/val. greičiu, todėl kilo didelis pavojus kitiems vairuotojams ir pėstiesiems.

Pasieniečiams padėjo Marijampolės policijos komisariato pareigūnai, tąvakar irgi buvę Kybartuose. Jie pamatė atlekiantį Volkswagen Golf, kurį vijosi VSAT visureigis, ir spėjo savo tarnybiniu automobiliu užblokuoti bėgliui kelią. Iš kitos pusės jį kaip mat užspeitė ir sulaikė atskubėję pasieniečiai. Nuo ten, kur bėglys buvo stabdomas, iki sulaikymo vietos yra apie 2 km.

Paaiškėjo, Kybartų gatvėmis tarsi ralio trasa lėkė gerai pasieniečiams žinomas 21-erių vietinis gyventojas. Sieną su Rusija saugančių Kybartų ir Vištyčio užkardų pareigūnams jis yra keliskart įkliuvęs dėl sienos pažeidimų, taip pat nekart sulaikytas ir dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo.

Apklausiamas dėl nepaklusimo reikalavimui sustabdyti automobilį kybartiškis VSAT pareigūnams arogantiškai aiškino jų „nepastebėjęs“. Nieko draudžiamo jis negabeno, buvo blaivus ir turėjo reikiamus dokumentus.

Toks „nepastabumas“ vyrui kainuos mažiausiai 3 tūkst. Lt. Po apklausos Kybartų gyventoją pasieniečiai paleido, įteikę šaukimą ketvirtadienį atvykti į užkardą administaracinės bylos už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti automobilį nagrinėjimui. Už tai gresia administracinė bauda nuo 3 iki 4 tūkst. Lt.

Kybartiškio automobilį policijos pareigūnai pristatė į saugomą sulaikytų mašinų aikštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius