Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartuose stringa mašinų slėptuvėse cigaretes gabenantys kontrabandininkai

Kontrabandininkų, bandančių per Vilkaviškio rajone veikiantį Kybartų punktą automobilių slėptuvėse iš Kaliningrado srities atsivežti rūkalų, nemažėja. Vien praėjusią parą čia pasieniečiai ir muitininkai sulaikė keturis lietuvius, įvairiose mašinų vietose gabenusius kontrabandą. Vienas Šakių gyventojas įsigudrino savo automobilyje „Mazda 626“ paslėpti daugiau kaip 3 tūkst. pakelių cigarečių
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai bei Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų pasienio kontrolės punkte patikrino į Lietuvą iš Rusijos grįžtantį automobilį „Volkswagen Passat“.

Mašiną vairavęs 27-erių Kauno gyventojas, atrodė, negabena nieko draudžiamo, tačiau abiejų žinybų pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti jo automobilį. Tokio modelio mašinas pastaruoju metu itin pamėgo smulkūs cigarečių kontrabandininkai, kurie išnaudoja šių transporto priemonių konstrukcijos ypatumus kontrabandiniams rūkalams paslėpti.

Nuojauta pareigūnų ir šįkart neapgavo – „folksvageno“ kuro bake aptikta 750 pakelių cigarečių „Denim Red“ be akcizo mokesčio ženklų. Rūkalai, kaip neretai pasitaiko, buvo sandariai apvynioti polietilenu ir panardinti į baką su degalais.

Dar du iš Rusijos per Kybartus grįžtančius „Volkswagen Passat“ pasieniečiai bei muitininkai sulaikė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Juos vairavo Vilkaviškio rajone gyvenantys 22 ir 24 metų broliai.

Transporto priemonių apžiūros metu jose aptikta identiškai paslėptų rūkalų. 24 metų vilkaviškiečio mašinos kuro bake bei nenaudojamame dujų balione pasieniečiai ir muitininkai rado 900 pakelių cigarečių „Denim“ be banderolių. Jo jaunesniojo brolio mašinos degalų bake bei dujų balione aptikti 548 pakeliai cigarečių „Denim“ ir 500 pakelių cigarečių „Bond Street“. Šie rūkalai taip pat nebuvo pažymėti akcizo mokesčio ženklais.

Didžiausią kontrabandinių rūkalų kiekį į Lietuvą praėjusią naktį bandė įsivežti 21 metų Šakių gyventojas. Jo vairuotame „Mazda 626“ pasieniečiai ir muitininkai cigarečių rado po galinėmis sėdynėmis, visose durelėse, už jų apdailos detalių, bagažinėje, galiniame bamperyje bei už prietaisų skydelio. Iš viso šakietis neteko 3 tūkst. 62 pakelių kelių rūšių cigarečių su rusiškomis banderolėmis.

Visais atvejais muitininkai pradėjo administracinių bylų teisenas. Kontrabandą gabenusiems vairuotojams gresia tūkstantinės baudos ir automobilių konfiskavimas.

Vien šiemet Kybartų kontrolės punkte jau sulaikyti 73 asmenys, kurie per jį iš Rusijos automobilių slėptuvėse gabeno kontrabandines cigaretes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius