-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšio ėmimu iš BMW vairuotojo kaltinami Kauno policininkai stojo prieš teismą

Kauno apygardos teisme penktadienį turėjo būti pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje į kaltinamųjų suolą sėdo du Kauno policininkai. Tačiau dėl vieno iš kaltinamųjų advokato prašymo posėdis atidėtas.
Robertas Norvilas ir Mantas Kazlauskas
Robertas Norvilas ir Mantas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teisiamieji Mantas Kazlauskas ir Robertas Norvilas kaltinami kyšio paėmimu.

Bylos duomenimis, būdami valstybės pareigūnais, dirbdami Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 3-iosios kuopos 1-ojo būrio vyriausiaisiais patruliais ir vykdydami tarnybines pareigas, patruliuodami Kauno mieste tarnybiniu automobiliu 2016 metų rugpjūčio mėnesį, vieną vakarą, jie padarė nusikaltimą – paėmė kyšį.

Patruliavimo metu policininkai pastebėjo ir sustabdė automobilį „BMW 320D“, kurio vairuotojas apsisuko kirsdamas dvigubą ištisinę liniją.

Prie vairuotojo priėjęs M.Kazlauskas nevykdė patrulių veiklos instrukcijos. Budėtojui nepranešė, kur ir kokį automobilį sustabdė. Vietoje to priėjęs prie vairuotojo nurodė, kad pastarasis pažeidė Kelių eismo taisykles – apsisuko kirsdamas dvigubą ištisinę liniją, be to, galimai vairavo neblaivus.

Po to, M.Kazlauskas susitarė su vairuotoju dėl kyšio už savo bei R.Norvilo, kaip pareigūnų neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus, nepatikrino sustabdyto vairuotojo blaivumo.

R.Norvilas stebėjo visą įvykių eigą sėdėdamas tarnybiniame automobilyje ir suprato, kad yra daroma nusikalstama veika bei tam pritarė. Pareigūnai tiesiogiai priėmė ne mažesnės kaip 60 eurų vertės kyšį grynaisiais pinigais, kuriuos BMW vairuotojas įdėjo į tarnybinio automobilio priekinių dešiniųjų durelių dėtuvę ir kuriuos vėliau abu pareigūnai pasidalino.

Teismui penktadienį nepavyko pradėti nagrinėti bylos iš esmės. Gavus M.Kazlausko advokato prašymą posėdis atidėtas. Advokatas dėl užimtumo paprasčiausiai negalėjo dalyvauti byloje.

Kol vyksta teisminis procesas, pareigūnai nuo tarnybos nušalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius