Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kyšio ėmimo virtuozas, dirbęs Vilniaus policijoje, teisme nuolaidų neišprašė

Aukštesnės instancijos teismas sostinėje patvirtino, kad buvęs Vilniaus policijos pareigūnas Gedmantas Gedminas yra pagrįstai nuteistas už korupcinius nusikaltimus.
Gedmantas Gedminas
Gedmantas Gedminas / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) tyrėjas 37 metų Gedmantas Gedminas buvo nuteistas teisingai.

Taip antradienio popietę paskelbė Vilniaus apygardos teismas, pripažindamas ankstesnį Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo nuosprendį pagrįstu ir teisėtu.

Apeliacinės instancijos teisėjų kolegija patvirtino, kad G.Gedmantui pagrįstai skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams. Be to, puolęs policininkas yra įpareigotas sumokėti 9 100 litų baudą.

Kaip jau rašė 15min.lt, vien pirmasis posėdis šioje byloje buvo tapęs savotišku pradžiamoksliu, kaip policininkui gudriai reikalauti ir saugiai gauti tūkstantinius kyšius. Pagrindiniu šios bylos liudytoju tapęs 33 metų vilnietis Aleksandras Ponidzelskis, iki 2004-ųjų pats ėjęs ENTS jaunesniojo inspektoriaus ir operatyvinio darbuotojo pareigas, o vėliau įsidarbinęs „Danske banko“ probleminių klientų skyriuje, teismui smulkiai pasakojo, kaip iš jo buvo prašomas 1 000 eurų kyšis.

Nors įrodymais tapo net garso ir vaizdo įrašai, kaltę neigęs G.Gedmantas bylą pavertė itin klampiu procesu. Kone metus byla buvo įstrigusi dėl to, kad G.Gedmantas pareiškė, jog slaptuose garso įrašuose girdimas tik paukščių čiurbėjimas, o telefoniniuose pokalbiuose – nežinia, ar jo balsas, ir išsireikalavo fonoskopinės ekspertizės.

Šiandienis Vilniaus apygardos teismo nuosprendis įsiteisėjo, tačiau dar gali būti apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius