Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyšio siūlyti nesiliovęs baltarusis atsidūrė areštinėje

Už grotų atsidūrė suklastotą dokumentą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikęs ir juos papirkti mėginęs Baltarusijos pilietis. Užsieniečiui gresia bauda, laisvės apribojimas arba areštas.
Grotos
Iliustracinė nuotrauka: grotos / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Pirmadienį naktį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai Šalčininkų pasienio kontrolės punkte patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavusį krovininį automobilį „DAF“ su puspriekabe baltarusiškais registracijos numeriais.

Sunkiasvorę transporto priemonę vairavęs 40 metų Baltarusijos pilietis pasieniečiams pateikė nepriekaištingus asmens dokumentus, tačiau VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė vyro turėtas automobilio techninės apžiūros talonas.

Įtarę, jog dokumente gali būti mėginta taisyti jo galiojimo datą, pasieniečiai baltarusišką techninės apžiūros taloną nusprendė apžiūrėti išsamiau ir ištirti specialia aparatūra.

Baltarusis, supratęs, jog pasieniečiai lengvai atpažins klastotę, pasiprašė įleidžiamas į punkte esančias tarnybines VSAT patalpas. Tikrinimą vykdžiusiam pasieniečiui mašinos vairuotojas ištiesė automobilio draudimo liudijimą. Jame buvo 90 litų skirtingomis kupiūromis.

VSAT praneša, kad pasienietis atsisakė imti pinigus ir žodžiu perspėjo užsienietį, kad už bandymą papirkti jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Baltarusiui nesiliovus siūlyti paimti kyšį, VSAT pareigūnas vyrą sulaikė. Krovininio automobilio vairuotas atsidūrė areštinėje.

Vilkiko vairuotojui teks atsakyti ne tik dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, bet ir dėl papirkimo. Už tai Baltarusijos piliečiui gresia bauda, laisvės apribojimas arba areštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius