Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 16 /22:30

Kyviškių aerodrome nukritus lėktuvui žuvo Nacionalinio aeroklubo vadovas Šarūnas Staniulis

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus rajone, Kyviškių aerodrome, nukritus sportiniam lėktuvui žuvo patyręs lakūnas – Nacionalinio aeroklubo vadovas Šarūnas Staniulis.

Bendruoju pagalbos numeriu 112 apie nelaimę pranešta 20.22 val. Pirmasis apie nelaimę informavo dūmus pamatęs geležinkelio budėtojas.

Maždaug po dešimties minučių į įvykio vietą atvykę ugniagesiai lėktuvą rado liepsnojantį. Jo detalės buvo išsimėčiusios kelių dešimčių metrų spinduliu.

VIDEO: Aviatorius apie žuvusį pilotą: nesėkmingai darė suktuką

Netrukus gaisrą ugniagesiai užgesino, tačiau medikai lakūnui niekuo padėti nebegalėjo – 1963 m. gimimo vyras buvo miręs.

Žuvęs lakūnas Š.Staniulis – ypač patyręs, jau seniai skraidantis. Oro sąlygos ir matomumas ketvirtadienio vakare buvo puikios. Kaip nelaimės vietoje 15min pasakojo keli liudininkai, lakūnas atlikinėjo plokščią suktuką ir iš jo „neišėjo“.

Š.Staniulis, kurį yra treniravęs Jurgis Kairys, 2015 m. atstovavo Lietuvai Europos akrobatinio skraidymo čempionate, užėmė 44 vietą. Dar prieš kelias savaites Kaune vykusioje šventėje „Savaitgalis su aviacija“ lakūnas stebino gausiai susirinkusius žiūrovus savo akrobatiniais triukais ore.​

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Šarūnas Staniulis
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Šarūnas Staniulis

Antano Gustaičio aviacijos instituto, kuriam priklauso Kyviškių aerodromas, direktorius Jonas Stankūnas 15min sakė, kad pagal lėktuvo nuolaužas ir sudužimo vietą matyti, jog lėktuvas tikriausiai krito sukdamasis. Tai leidžia manyti, kad nelaimė atsitiko atliekant triuką, o ne tupiant.

„Labai dalykiškas žmogus, kuris planavo ne tik skraidymus, bet ir veiklą kaip verslininkas, dėjom dideles viltis į jo siekius“, – apie lakūną kalbėjo jis.

Anot J.Stankūno, lėktuvas, su kuriuo sudužo lakūnas, yra naujas, modernus, iš Lietuvoje turimų akrobatinių lėktuvų – vienas greičiausių.

Žiūrėkite visą pokalbį su instituto direktoriumi:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius