-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 29 /15:59

L.Stankūnaitės susitikimas su dukra ne Venckų namuose neįvyko. Penktadienį – lemiamas mūšis

Ketvirtadienį planuotas Laimutės Stankūnaitės ir jos dukros susitikimas ne vaiko globėjos Neringos Venckienės namuose neįvyko. Nors tuo pasirūpinti teisėją N.Venckienę buvo įpareigojusi Vaiko teisių apsaugos tarnyba, N.Venckienė teigė prieš dukterėčios valią jos niekur nevešianti, nes vaikas ir taip, esą, yra psichologiškai traumuotas.
Prie N.Venckienės namų
Drąsiaus Kedžio krikšto mama Audronė Skučienė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Mergaitė 12 val. su motina turėjo pasimatyti vienoje iš Garliavos mokyklų. L.Stankūnaitė į mokyklą buvo atvežta, tačiau mergaitės nesulaukė.

Palaikymą N.Venckienei ketvirtadienį pareiškė Seimo nariai Gintaras Songaila ir Rytas Kupčinskas. Jie kreipėsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydami įvertinti Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjo Vitalijaus Kondratjevo veiksmus gruodžio 16 d. priimant sprendimą dėl Drąsiaus Kedžio dukters globos skubaus perdavimo motinai L.Stankūnaitei.

Teisėjai pasmerkė trečiadienį N.Venckienės išsakytą viešą raginimą žmones imtis kokių nors veiksmų, kurie padėtų apsaugoti vaiką nuo perdavimo motinai.

15min.lt primena, kad rytoj, gruodžio 30 d., yra paskutinė diena, kai turi būti įvykdytas teismo sprendimas perduoti dukrą L.Stankūnaitei.

Prašo laikytis rimties

Kauno miesto ir rajono Vaiko teisių apsaugos skyrių vedėjos Birutė Daugėlienė ir Janina Dabašinskienė ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame prašo visus Lietuvos žmones būti geranoriškus, laikytis rimties ir orumo, leisti įsigalėti teisingumui, kad būtų reikiamai ir teisiškai apginti vaiko interesai.

„Pastaruoju metu žiniasklaidoje pateikiama labai daug informacijos apie Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo vykdymą visuomenėje rezonansą sukėlusioje byloje. Vaiko teisių apsaugos skyriai pareiškia, kad kai kuri informacija  yra iškraipoma, neatitinka tikrovės, faktai nepagrįsti ar net išgalvoti.

Informuojame, kad Kėdainių rajono apylinkės teismas įpareigojo globėją perduoti vaiką motinai, o vaiko teisių apsaugos skyriai įpareigoti rengti vaiko ir motinos susitikimus, dalyvaujant psichologui, ir organizuoti vaiko perdavimą motinai. Skyriai vykdo teismo sprendimo dalį dėl mergaitės gyvenamosios vietos, dėl įpareigojimo perduoti vaiką motinai ne vėliau kaip keturioliktą dieną po sprendimo paskelbimo, bendradarbiaudami su specialistais, kompetentingomis institucijomis. Vadovaudamiesi specialistų rekomendacijomis, skyriai atlieka viską, kad būtų užtikrinta vaiko gerovė ir interesai, kad susidariusi padėtis kuo mažiau žalotų vaiką.

Lietuvos Respublikos įstatymais teismo sprendimus pavesta vykdyti antstoliui“, – rašoma pranešime.

Aliaus Koroliovo nuotr./Prie N.Venckienės namų
Aliaus Koroliovo nuotr./Prie N.Venckienės namų

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius