-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Stankūnaitė: D.Kedys dukrą dresavo kaip šuniuką

Dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė susitiko su šiuo metu kruopščiai saugoma buvusia Drąsiaus Kedžio sugyventine Laimute Stankūnaite. Ji iki šiol negali nei jaustis saugi, nei matyti savo dukrelės.
Įtariamasis Drąsius Kedys
Įtariamasis Drąsius Kedys / Policijos departamento nuotr.

„Kuklus beveidis kambarėlis. Už sienos koridoriuje dieną naktį budintys apsaugininkai. Jokio kontakto su išoriniu pasauliu, jokios galimybės paneigti melą arba pateikti atsakymus į visuomenę draskančius klausimus. Trumpi pasivaikščiojimai lauke – tik su ginkluotų apsaugininkų palyda ir su neperšaunamąja liemene“, – taip įspūdžius, kaip atrodo dabartinis L.Stankūnaitės gyvenimas, aprašo dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistė. 

Interviu „Lietuvos rytui“ L.Stankūnaitė prisiminė, kaip sužinojo apie tai, jog nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius. Moteris sako tuo metu buvusi šeimos paramos centre, susitikusi su dukrele, kuri atvyko su D.Kedžio tėvais. „Žaidėme, kai suskambo mano telefonas. Policija pasakė, kad nušautas J.Furmanavičius. Mane ištiko šokas, supratau, kad prasidėjo D.Kedžio pažadėta medžioklė. Bet stengiausi vaikui neparodyti ašarų“, – pasakojo L.Stankūnaitė.

Moteris sako iškart paskambinusi savo seseriai Violetai, kuri nusprendė bėgti į mokyklą pasiimti savo dukters ir važiuoti į Vilnių.  „Mane tuo metu jau apklausinėjo kriminalistai. 12 valandą paskambino motina. Ištikta isterijos ji šaukė: „Nušauta Violeta!“ Pirmas mano jausmas – gyvenimas sudužo į šipulius. Viskas. Įvyko tai, ko mes su baime laukėme jau pusmetį“, – sakė L.Stankūnaitė.

Ji sakė ne kartą važiavusi į Vilnių pas prokurorus, pranešdavo apie grasinimus susidoroti, tačiau nesulaukė jokios pagalbos.  L.Stankūnaitė ir šiame interviu teigia, kad D.Kedys jai ir jos seseriai kerštavo – jie negalėjo pakęsti, kad Violeta jam ne kartą paprieštaravo.

L.Stankūnaitė teigia buvusi šokiruota, kad jos dukters globa paskirta įtariamojo žudiko seseriai Neringai Venckienei – anot jos, N.Venckienė niekada nebuvo draugiškai nei jai, nei mergaitei nusiteikusi. Negana to, žinią, kad jos dukters globa paskirta N.Venckienei, ji sužinojo tik iš televizijos.

Apie D.Kedį moters nuomonė kategoriška. „Jam rūpėjo puotos, moterys, kelionės į Rusiją, Juodkrantę. O man – sėdėk namie, augink vaiką. Norėjau eiti mokytis, dirbti. Esu veikli iš prigimties. Prašiau – išleisk. Ne, atkirsdavo, sėdėk namie su vaiku, mokslai brangiai kainuoja!“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo L.Stankūnaitė. O apie D.Kedžio santykius su dukrele ji sako, kad tėvas dresavo mergaitę kaip šuniuką.

Anot moters, Andriaus Ūso D.Kedys tiesiog nekentė. Tačiau ji paneigė kalbas, kad tarp jos ir A.Ūso galėjo būti užsimezgę artimesni santykiai. Anot L.Stankūnaitės, A.Ūsas turėjo sužadėtinę Godą, o ji ir pati turėjo draugą – tiesa, su juo nebebendrauja.

Apie gyvenimą po to laiko, kai susitiko D.Kedį, L.Stankūnaitė sako, jog ten nebuvo nieko šviesaus, tačiau ji tikisi, kad dar viskas gyvenime jai ir dukrelei bus gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius