-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laidotuvių dieną – žinia apie keistą lemtį

Tūkstantinė žmonių minia, daugybė gėlių ir penki katafalkai su septyniais karstais. Vakar Vilkaviškio rajono Virbalio miestelis į paskutinę kelionę palydėjo kraupios avarijos aukas.
Sumaitotas visureigis
Sumaitotas visureigis. Septyni juo važiavę žmonės žuvo. / Baltijos TV nuotr.

Į vieną duobę atgulė Masaičių šeima: 33 metų Aušra, jos vyras Algirdas, kuriam laidotuvių dieną būtų sukakę 34 metai, ir juodviejų 3 ir 12 metų dukterys. Greta iškastoje duobėje palaidotas Aušros brolis 26 metų Darius Sabaliauskas, 20-metė jo draugė Lijana Bruožytė ir jų keturmetė dukterėčia, informuoja „Lietuvos rytas“.

Virbalyje dar neregėtų laidotuvių dalyviai vakar aptarinėjo netikėtą žinią. Pasirodo, kad vilkiko „Renault Magnum“ vairuotojas iš Rusijos 21 metų Aleksandras Štogrinas, kuris per avariją nesusižalojo, patyrė šoką ne tiktai dėl to, jog po jo ratais žuvo septyni žmonės. Jį pribloškė vienos aukų – L.Bruožytės – pavardė.

Pasipiktinę girto, jau ne kartą bausto ir vairuotojo pažymėjimą praradusio R.Muraškovo siautėjimu miestelio gyventojai jam skirtų mirties bausmę be jokio gailesčio.A.Štogrinui ši pavardė įstrigo nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio, kai vyras irgi buvo patekęs į avariją. Tąsyk jis susidūrė su 18-metės Lijanos sesers vairuojamu automobiliu. Mergina iš šalutinio kelio neapdairiai įvažiavo į pagrindinį. Jos automobilį nubloškė A.Štogrino vairuojamas vilkikas.

Tąkart vyras, išvydęs sunkiai sužalotą jauną vairuotoją, kalbėjo, kad bijos apskritai sėsti prie vairo. Mergina ilgai gydėsi sužalojimus ir tik praėjusią savaitę grįžo namo. Po kelių dienų to paties vairuotojo vilkikas rėžėsi į visureigį, kuriame sėdėjo 18-metės sesuo Lijana.

Nors A.Štogrinas nėra kaltas dėl šių avarijų, vyriškį slegia šie tragiški sutapimai, rašo „Lietuvos rytas“.

Tragedijos kaltininką 23 metų Rimą Muraškovą Vilkaviškio teismas suėmė trims mėnesiams. Šis Kauno rajono gyventojas, per Virbalį lėkdamas nesaugiu greičiu, trenkėsi į priekyje važiuojantį „Jeep Grand Cherokee“ ir nubloškė jį tiesiai po vilkiku. Rusijos piliečio vairuojamas sunkvežimis taranavo visureigį ir nustūmė jį į gyvenamojo namo kiemą. Visiškai suknežintame visureigyje iš karto užgeso septynios gyvybės.

Pastarosiomis dienomis „Lietuvos ryto“ kalbinti virbališkiai vienu balsu teigė, kad R.Muraškovui įstatymo numatyta griežčiausia bausmė – 10 metų laisvės atėmimo – yra per menka. Pasipiktinę girto, jau ne kartą bausto ir vairuotojo pažymėjimą praradusio R.Muraškovo siautėjimu miestelio gyventojai jam skirtų mirties bausmę be jokio gailesčio.

„Prie kiekvieno vairuotojo policininko nepastatysi, jei pats žmogus sąžinės neturi. Jokio pasigailėjimo negali būti – galva už galvą“, – kalbėjo virbališkiai.

Vienas garbaus amžiaus vyriškis „Lietuvos rytui“ pasakojo, jog tragedijos išvakarėse jis su žmona buvo nuvykęs į Kybartus apsipirkti ir atkreipė dėmesį į įžūliai besielgiantį R.Muraškovą bei jo draugus.

„Jie trise įėjo į prekybos centrą. Jų keliamo triukšmo buvo pilna parduotuvė. Po to išėjo lauk, susėdo į mašiną. Šioji cypdama rovė iš aikštelės. Numerio lentelė tabalavo ant vieno sraigtelio. Pasakiau žmonai: „Neilgai šitie važinės.“ O kitą dieną išgirstu – baisi avarija. Tik užsimušė ne jie, o niekuo dėti žmonės, vos pradėję gyvenimą“, – piktinosi virbališkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius