Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Laidotuvių procesijos užstatyti Plungės pareigūnai ėmė išrašinėti baudas

Trečiadienį nemaloni situacija nutiko Plungėje. Į kapines atvykusi laidotuvių procesija pabandė sutilpti nedidelėje stovėjimo aikštelėje. Į savo automobilį grįžę policininkai buvo nemaloniai nustebinti, nes išvažiavimas jiems buvo užblokuotas. Kol laukė grįžtančių žmonių, pareigūnai ėmė išrašinėti baudas netvarkingai pastatytų ir juos blokuojančių automobilių savininkams. Šioje situacijoje atsidūrę žmonės ėmė kaltinti pačius policininkus, esą, jei jų „Mitsubishi“ būtų pastatytas tvarkingai, vietos būtų pakakę visiems.
Ginčas dėl automobilių stovėjimo
Ginčas dėl automobilių stovėjimo / Klaipėdos apskrities policijos nuotr.

„Norisi „pasidžiaugti“ puikiu Plungės policininkų darbu. Uždirba pinigėlius „lygioje“ vietoje. Pakako jiems pasistatyti mašiną viduryje aikštelės prie kapinių ir patiems išvykti savo reikalais, – feisbuke rašė močiutę ką tik palaidojusi Jurgita. – O atvažiavus laidotuvių procesijai, nebuvo kur mašinų statyti. Tai viena mašina užstojo jiems išvažiavimą. Ir jie už 10 min. palaukimą išrašė baudas 2 mašinoms, nes, pasirodo, jiems atsibodo stovėti.“

Anot jos, grįžę prie automobilių žmonės atsiprašė ir paaiškino situaciją, tačiau nesulaukė malonios reakcijos.

„Vyrukas policininkas dar supratingai patylėjo, bet panelė su uniforma, nebežinojo, kaip pyktį išlieti, ir nereagavo į jokius atsiprašymus. Žiauru ir visai ne piniguose esmė, bet kad net tokią minutę nei užuojautos, nei supratingumo. Palaukė tik 10 min.“ – pasakojo ji.

Tiesa, kai 15min susisiekė su policijos atstovais, Plungės rajono komisariato viršininkės pareigas laikinai einanti Loreta Tamaliūnaitė sakė, kad, anot pareigūnų, laukė jie bent 20 minučių.

„Policijos pareigūnai atvyko apklausti asmens, gyvenančio greta minėtos automobilių aikštelės, ir pasistatę mašiną nuėjo atlikti tarnybinių pareigų. Baigę sugrįžo į automobilį, kuris buvo užstatytas“, – situaciją dėstė ji.

Per tą laiką pareigūnai bandė duomenų bazėse ieškoti, kam priklauso minėti automobiliai, norėdami susisiekti su savininkais ir paprašyti jų atlaisvinti pravažiavimą.

Baudos žmonėms išrašytos pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. Už tai gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Anot L.Tamaliūnaitės, šis ekipažas yra reaguojantis į įvykius ir jei būtų gautas iškvietimas, turėtų reaguoti, tačiau būtent tuo metu iškvietimo nebuvo.

Tiesa, pasiteiravus dėl kaltinimų, kad pačių pareigūnų automobilis buvo pastatytas netinkamai, policijos atstovai situacijos nesiėmė spręsti ir pasidalino situacijos nuotraukomis.

Tiek su policijos, tiek su pareigūnų elgesiu nepatenkintų žmonių darytomis nuotraukomis galite susipažinti čia:

Pasidalino į dvi stovyklas

Feisbuke pradėjus sklisti šiai istorijai, komentatoriai pasidalino į dvi stovyklas. Vieni smerkė policininkų veiksmus.

„Kokie dar baudos kvitai, aikštelė nesužymėta, ženklo nėra, kokiu tikslu jie ten stoviniavo, švyturėlių, kiek supratau, nebuvo įjungę. Aikštelė ten skirta labiau kapus lankantiems žmonėms ir jei tuo labiau laidotuvės, tai iš žmogiškojo faktoriaus, galėjo ir luktelti, už ką nubaudė, nesupratau visiškai, ką į protokolą įrašė, įdomu“, – rašė Rasa.

Kiti komentuotojai tvirtino, kad patys pareigūnai už neva netvarkingą automobilio statymą verti baudos.

Buvo ir tokių, kurie kaltino abi puses. Pareigūnų automobilio užstatyti nereikėjo, tačiau ir policininkai esą galėjo tiesiog pasikalbėti ir paaiškinti situaciją, o ne pulti rašyti baudas.

Visgi atsirado nemažai manančių, kad šioje vietoje kalti tik patys gedintys ir pareigūnų elgesys buvo adekvatus.

Gedinčiųjų pasipiktinimo šioje situacijoje nesuprato ir Policijos departamento pareigūnas Vaidas Giršvildas.

„Aš dabar galvoju, kaip turi jaustis tas, kuris skambina, prašo pagalbos, o jam buku balsu pasakoma, kad atvažiuosime iš karto po laidotuvių, nes laidotojai mašiną užstatė, – feisbuke rašė jis. – Atvažiuoji į iškvietimą, atidirbi, pareini, skubi į pagalbą pas kitus, o čia ups, laidotuvės mašiną užstatė.“

Pareigūno nuomone, labiau reiktų rūpintis šioje žemėje dar likusiais, o ne į aną pasaulį iškeliavusiais žmonėmis.

„Kas bus tas, kuris išdrįs pasakyti motinai, kad jos sūnų nužudė tik todėl, kad policija negalėjo laiku atvažiuoti, o negalėjo, nes čia mums giminaitį kaip tik tuo metu palaidoti reikėjo“, – rašė V.Giršvildas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius