-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikina kliūtis buvusio grupės „69 Danguje“ narės mylimojo byloje – nušalinta teisėja

Vilniaus apygardos teismo teisėja Vitalija Norkūnaitė nusišalino nuo bylos, kurioje dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo kaltinamas buvęs Nijolės Pareigytės širdies draugas Eugenijus Ivanenko, verslininkai Remigijus Andriūnas ir Lina Mananikova, buvęs advokatas Andrius Riabčiukas ir bankroto administratorius Vladas Monginas.
Eugenijus Ivanenko
Eugenijus Ivanenko / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po kelių iš eilės nesėkmingų bandymų Vilniaus apygardos teisme pradėti nagrinėti naują baudžiamąją bylą dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo – organizaciniai pokyčiai.

Teisėja Vitalija Norkūnaitė trečiadienio rytą pareiškė, kad proceso dalyvių pageidavimu nusišalina nuo šios bylos nagrinėjimo.

Pareikšto nušalinimo motyvas – teisėjos brolis Gedgaudas Norkūnas dirba Generalinėje prokuratūroje ir buvo atsakingas už kitą, glaudžiai su šia byla susijusį ikiteisminį tyrimą (FNTT tyrėja Lina Andriuškevičienė buvo kaltinama, tačiau vėliau išteisinta skandalingoje byloje).

Rūtos Strakšaitės nuotr./Teisėja Vitalija Norkūnaitė
Rūtos Strakšaitės nuotr./Teisėja Vitalija Norkūnaitė

Kaip jau rašė 15min.lt, minėta FNTT pareigūnė, teisininkas ir vienos bendrovės vadybininkas buvo kaltinami dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, piktnaudžiavimo ir ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo. Teismas visus juos išteisino.

L.Andriuškevičienė nuo pat pradžių kartojo, kad byla prieš ją buvo sufabrikuota, siekiant sužlugdyti jos pačios atliekamą skandalingą tyrimą, nukreiptą prieš dabar teisiamą penketą: verslininkus Remigijų Andriūną (neseniai nuteistas 3,5 metų nelaisvės kitoje byloje dėl sukčiavimo) ir Liną Mananikovą, bankroto administratorių Vladą Monginą, buvusį advokatą Andrių Riabčiuką ir buvusi grupės „69 Danguje“ narės Nijolės Pareigytės mylimąjį Eugenijų Ivanenko.

Teisėjos V.Norkūnaitės brolis G.Norkūnas irgi kuravo bylą, kurioje buvo teisiama FNTT tyrėja – iki tol, kol nebuvo nušalintas.

Po teisėjos nusišalinimo bus ieškoma kito šio teisminio proceso šeimininko. Tiesa, viliamasi, kad organizacinės permainos nesukliudys laikytis iš anksto numatyto posėdžių grafiko.

Pagrindiniai kaltinimai šioje naujoje byloje susiję su didelės vertės svetimo turto iššvaistymu. Verslininkė L.Mananikova savo ruožtu kaltinama dėl vienos įmonės nusikalstamo tyčinio bankroto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius