Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikina sumaištis Kauno centre: dujų dvokas, žmonių evakuacija, uždarytas eismas

Trečiadienį per pietus Kaune įvyko techninė nelaimė, dėl kurios ant kojų teko sukelti visas specialiąsias tarnybas, o miestiečiai patyrė laikinų nepatogumų.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Kaune, ties Nemuno ir Gimnazijos gatvių sankryža, ekskavatoriumi vykdant žemės kasimo darbus, per neapdairumą buvo pažeistas dujotiekis.

Stabdyti teko ne tik statybas ir dujų nuotėkį – situaciją suvaldyti mėgino visos specialiosios tarnybos. Prireikė evakuoti dalį gyventojų, laikinai uždrausti eismą.

Tapote šio įvykio liudininkais? Pastebėjimus, nuotraukas ar filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Edita Zdanevičienė 15min informavo, kad pirminis pranešimas apie šį incidentą buvo gautas 12.41 val.

Ar į Bendrąjį pagalbos centrą numeriu 112 suskubo skambinti miestiečiai, ar patys žemės kasėjai, nepatikslinama, tačiau teigiama, kad praeiviai dujų nuotėkį užuodė nedelsiant.

Kol įvykio vietoje buvo laukiama avarinės tarnybos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos rūpinosi žmonių evakuacija iš kelių aplinkinių pastatų. E.Zdanevičienė minėjo, kad reikėjo pasirūpinti maždaug 20 kauniečių saugumu (buvusių su prekyba ir maitinimu susijusios paskirties patalpose).

Tuo metu policijos pareigūnai laikinai buvo uždarę eismą keliose Nemuno ir Gimnazijos gatvių atkarpose. Tai tuo metu nutraukė ir viešojo transporto judėjimą.

Kol avarinės tarnybos specialistai užsandarino prakirstą dujų vamzdį, ugniagesiams gelbėtojams teko pasilikti įvykio vietoje budėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius