-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Laimutė Stankūnaitė ir jos tėvai pripažinti nukentėjusiais buvusių policijos pareigūnų byloje

Nužudytos kaunietės Violetos Naruševičienės tėvai ir sesuo Laimutė Stankūnaitė pripažinti nukentėjusiais buvusių aukšto rango policijos pareigūnų byloje, kurioje jie kaltinami dėl netinkamo pareigų atlikimo, reaguojant į planuojamus teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymus.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nutartį pripažinti šiuos asmenis nukentėjusiais penktadienį priėmė baudžiamąją bylą dėl netinkamo pareigų atlikimo, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo nagrinėjantis Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas.

Teismas atsižvelgė į tai, kad Stankūnai prarado dukrą, o L.Stankūnaitė – seserį. Procese leista dalyvauti jų advokatui, BNS pranešė teismo tarnautojai.

Tarp šios bylos kaltinamųjų - buvęs Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas, buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro vado pavaduotojas Tomas Ulpis, Kriminalinio policijos biuro pareigūnai, operatyvinius veiksmus atlikę Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis bei jų vadovas, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Emilijus Damukaitis.

Ankstesniame posėdyje nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta nužudyto Kauno teisėjo J.Furmanavičiaus motina Anelė Furmanavičienė. Dabar šioje byloje bus keturi nukentėjusieji.

Tačiau pradėti nagrinėti bylą penktadienį teismui nepavyko, nes susirgo vienas kaltinamųjų D.Sinkevičius.

Bylą tęsti ketinama kitų metų sausio 31 dieną.

Šios bylos teismui nepavyksta pradėti nagrinėti trečią kartą iš eilės – lapkričio 16 dieną į teismą atvykę trys kaltinamieji pareiškė, kad neturi advokatų.

Žiniasklaidoje skelbta, kad prieš žudynes apie planuojamus Drąsiaus Kedžio veiksmus buvo įspėta policijos vadovybė, tačiau priekaištauta, kad pareigūnai nesiėmė veiksmų užkirsti kelią nusikaltimui.

Apie tai žiniasklaidai pranešė Mindaugas Žalimas. Jo teigimu, prieš žudynes Kaune 2009 metų spalį, kai buvo nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė, apie planuojamus Drąsiaus Kedžio veiksmus jis esą įspėjo Policijos departamento vadovybę. Tačiau pareigūnai esą nesiėmė jokių veiksmų, kad užkirstų kelią žudynėms.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai lapkritį Kauno rajono apylinkės prokuratūroje ir tuoj pat perduotas Generalinei prokuratūrai. Tyrimą atliko pareigūnų grupė, sudaryta iš Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorų, Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrėjų.

Prokurorai sako nustatę, kad du žmones nužudė kaunietis D.Kedys, kurio buvusi sugyventinė L.Stankūnaitė yra V.Naruševičienės sesuo.

D.Kedys kaltino V.Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L.Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V.Naruševičienės mažametę dukrą. J.Furmanavičių ir A.Ūsą D.Kedys kaltino pedofilija. Teismas neseniai A.Ūsą išteisino, tačiau vaiko teisių specialistai nuosprendį apskundė.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius