Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimutė Stankūnaitė: Neringa Venckienė turės atsakyti už šmeižtą

Po Vilniaus apylinkės teismo posėdžio apsilankiusi Edmundo Jakilaičio TV laidoje „Lietuva tiesiogiai“ Laimutė Stankunaitė atskleidė dar keletą svarbių vadinamosios pedofilijos bylos detalių.
Laimutė Stankūnaitė su dukra
Laimutė Stankūnaitė su dukra / Nuotr. iš „YouTube“

Laimutė Stankūnaitė teigia, kad mergaitė (jos dukra) buvo primokyta. Todėl jos parodymai skiriasi nuo sesers dukros.

„Tai, ką kalbėjo mano dukra gyvendama tos (Kedžių) šeimos įtakoje, tai ir parodo <...> ką darė su mano dukra, kad atsirado tokie parodymai. Iš ko perėmė vaikas tokią patirtį? Ar tik ne iš tėčio? Ieškome kažkur pedofilų, o gal reikėtų atsisukti ir jų ieškoti arčiau“, – dėstė savo nuomonę Laimutė Stankūnaitė.

L.Stankūnaitė prisipažino, kad stebi Neringos Venckienės rinkimų laidas ir klausosi jos agitacinių kalbų. Ir nuolat pastebi pasikartojimus, kad „Stankūnaitės dukra yra išprievartauta tūkstančius kartų“. Ir tai kalbama nuolat viešoje erdvėje.

„Aš kreipsiuosi į Generalinę prokuratūrą, prašysiu siuntimo atlikti ginekologinę ekspertizę. Jeigu mergaitė būtų prievartauta, specialistai tikrai tai nustatytų. Ir turint dokumentą, pasibaigus A.Ūso bylai (nes nėra kam vilkinti, kaip anksčiau), N.Venckienė turės atsakyti už visą savo šmeižtą – mano, mano dukros, mano sesers dukros, Ūso, Furmanavičiaus šeimos narių“, – tvirtino L.Stankūnaitė žurnalistui.

„Aš to nepamiršau, stebiu ir pasižymiu kiekvieną jos citatą. Ir visa tai panaudosiu teisme“, – griežtai tarė Laimutė.

N.Venckienės pasisakymų nepamiršau, stebiu ir pasižymiu kiekvieną jos citatą. Ir visa tai panaudosiu teisme.

Mergaitės parodymuose minimas ne tik Andrius Ūsas, bet ir vyras vardu Linas. Jis taip pat kviečiamas į apklausą teisme kitą savaitę.

Pasak Laimutės Stankūnaitės, Linas – jos tuometinis artimas draugas. Tuo pat metu Laimutė patvirtino, kad A.Ūso jai rodytas dėmesys liko be atsako.

„Rodė dėmesį, dovanojo knygų. O mano tikslai buvo visai kitokie, deja. Tikslas – susigrąžinti dukrą. Pagaliau gyvename abi laimingai“, – sakė L.Stankūnaitė.

Pasak Laimutės, mergaitė lanko mokyklą, gauna tokį patį išsilavinimą, kaip ir jos bendraamžiai. Tačiau kyla klausimas, kaip pavyksta išlaikyti paslaptį, kur mergaitė su mama gyvena.

„Taip, Venckienė buvo pasitelkusi žmonių mus sekti, surasti, kur mano dukrytė mokosi – tuo tikslu buvo labai daug dirbama.  Bet aš esu dėkinga kriminalinės policijos biurui, kuris mus saugo. Venckienei nepavyksta padaryti, ko ji labai norėtų – sugriauti mums gyvenimą“, – sakė L.Stankūnaitė.

Kaip mergaitei sekasi mokslai?

„Galiu pasidžiaugti: nors Venckienė ir buvo uždariusi mano dukrą kalėjimo sąlygom, mes per vasarą pasimokėm, pasitempėm. Dukra labai gerai mokosi ir yra viena iš geriausių klasėje“, – pasakojo L.Stankūnaitė ir pridūrė, kad mergaitė jau nebegroja fleita, rado kitų laisvalaikio užsiėmimų.

O pati Laimutė Stankūnaitė? Ar ji bendrauja tik su šeima ir apsauga, ar, galbūt, turi draugų ir draugių?

„Mano gyvenimas pastaruosius trejus metus apribotas. Tačiau bendrauju su šeimos nariais, su draugais. Apsauga nereiškia kalėjimo. Aš nesu nei kaltinamoji, nei įtariamoji. Bendrauju su kuo tik noriu. Tačiau tai turi vykti saugioje vietoje, suderinus iš anksto“, – aiškino mergaitės mama.

Na o pati mergaitė. Ar ji gali bendrauti su pussesere (nužudytos Laimutės sesers V.Naruševičienės dukra)?

L.Stankūnaitė sako, kad mergaitės bendrauja ne tik per internetą, bet ir akivaizdžiai.

Mergaitė po jos paėmimo iš Kedžių namų tiesiogiai su seneliais dar nebendravo. Anot Laimutės, kol kas iš senelių pusės per daug agresijos. Tačiau bendravimas vyksta pasitelkus laiškus. Juos atidžiai skaito vaiko teisių kontrolieriai.

„Gal tik pirmieji laiškai iš jų pusės buvo korektiškesni. O visi vėlesni – tai yra spaudimas, savivertės žeminimas. Yra sakoma, kad mergaitė negražiai rašo, kad ne laiku rašo, kad neatsako į klausimus, nes mama neleidžia... Na ir bandoma dar atrasti, kur mes gyvename. Artimiausiu metu Raseiniuose vyks teismo posėdis dėl Kedžių bendravimo tvarkos su mano dukra. Sunku suvokti, kaip jie galėtų bendrauti su mano dukra, jeigu jie nesugeba logiškai susitvardyti ir išdėstyti mintis ant popieriaus“, – aiškino N.Stankūnaitė.

Sunku pasakyti, už ką balsuos Seimo rinkimuose Laimutė Stanūnaitė, bet aišku, kad tai nebus „Drąsos kelias“. Kaip ji vertina Neringos Venckienės posūkį į politiką?

„Bus ir be jos, kas atliks tą darbą.  Bet nenoriu kritikuoti – sėkmės jai“, – pabaigė pokalbį pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius