-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimutė Stankūnaitė Neringą Venckienę dėl teismo sprendimo nevykdymo apskundė dar kovo 5 d., tačiau tyrimas pradėtas tik po karštųjų penktadienio įvykių

Generalinė prokuratūra atskleidė, kokiomis aplinkybėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nevykdomo teismo sprendimo grąžinti dukrą Laimutei Stankūnaitei.
L.Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienio popietę Generalinėje prokuratūroje (GP) sušaukta skubi trumpa spaudos konferencija, kurios metu pranešta, kada pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl teisėjos Neringos Venckienės galimo teismo sprendimo nevykdymo.

Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas neslėpė, kad mažametės motinos Laimutės Stankūnaitės pareiškimas dėl teismo sprendimo nevykdymo buvo gautas dar kovo 5 dieną. Tačiau veiksmų pareigūnai ėmėsi tik po karštųjų penktadienio įvykių Garliavoje, kai visą Lietuvą šokiravo nevykęs bandymas per prievartą paimti mergaitę iš N.Venckienės tėvų namų.

Teisindamasis, kodėl prokuratūra keletą savaičių delsė, GP atstovas aiškino, kad pareigūnai dar nebuvo nustatę galimai įvykdytos nusikalstamos veikos požymių. Po skandalingų įvykių Garliavoje kovo 23 dieną prokurorams jokių abejonių, matyt, nebeliko.

Ž.Radišauskas viliasi, kad N.Venckienės, kaip teisėjos, statusas netrukdys atlikti tyrimą. Įtarimai dėl nusikalstamos veikos padarymo teisėjai kol kas nėra pareikšti. Ž.Radišauskas pabrėžė, jog pats faktas, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl teismo sprendimo nevykdymo, dar nereiškia, jog prokurorams teks kreiptis į Seimą dėl leidimo panaikinti teisėjos N.Venckienės teisinį imunitetą.

Kol Drąsiaus Kedžio seseriai nėra pateikti jokie kaltinimai, N.Venckienė, jei sutiks ji pati, šiame ikiteisminiame tyrime gali būti apklausta kaip specialioji liudytoja. Prokuroras Ž.Radišauskas priminė, kad jeigu iki tam tikro momento asmeniui dar nėra surašytas pranešimas apie įtarimą, tas asmuo gali sutikti duoti parodymus apie galimai padarytą nusikalstamą veiką.

Kaip žinoma, Kėdainių rajono apylinkės teismas dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė D.Kedžio sesers Neringos Venckienės globojamą mergaitę perduoti jos motinai, tačiau sprendimas iki šiol neįvykdytas.

VIDEO: 15min.lt - prokuratūros komentaras dėl tyrimo prieš Neringą Venckienę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius