TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laimutės Stankūnaitės advokatas siekė nušalinti teisėją, nagrinėjantį esminę paslaugą Drąsiui Kedžiui padariusių Kauno policininkų bylą

Panevėžio teisėjas ketvirtadienį atlaikė bandymą jį nušalinti ir toliau produktyviai nagrinėjo rezonansinę baudžiamąją bylą – apklausė pareigų neatlikimu kaltinamą Kauno Panemunės policijos komisariato viršininką Egidijų Kuckailį. Tuo tarpu kitos kaltinamosios – tyrėjos Rasos Kairienės – apklausa numatoma jau 2013 m. sausį.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Panevėžio miesto apylinkės teisme gruodžio 27 dieną buvo toliau nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje Kauno policijos pareigūnai Rasa Kairienė ir Egidijus Kuckailis kaltinami neatlikę savo pareigų.

Teismo posėdyje dalyvavo abu kaltinamieji, nukentėjusioji Laimutė Stankūnaitė ir jos atstovas, kiti proceso dalyviai.

Nukentėjusiosios atstovas Vitalijus Vasilionokas šios dienos posėdyje pareiškė nušalinimą bylą nagrinėjančiam teisėjui.

Tenkino „nepagrįstą“ prašymą

Žinomas advokatas portalui 15min.lt pasakojo, kad jo oponentas kaltinamojo atstovas šios dienos posėdyje pateikė nepagrįstą, koncentruoto proceso principui prieštaraujantį prašymą. Nors prašymas buvo, V.Vasilionoko vertinimu, akivaizdžiai nepagrįstas, teismas jį tenkino: sutiko prie šios baudžiamosios bylos prijungti medžiagą iš kitos su pedofilijos skandalu susijusios baudžiamosios bylos, kurioje kaltinamieji R.Kairienė bei E.Kuckailis buvo apklausti kaip liudytojai.

Beje, ši liudytojų apklausa vyko maždaug prieš trejus metus, o pačių policininkų byla Panevėžyje nagrinėjama jau nuo 2011 m. pradžios, tačiau kaltinamieji kažkodėl tik dabar nutarė prašyti papildomos medžiagos – ši aplinkybė irgi užkliuvo L.Stankūnaitės atstovui.

Advokatas V.Vasilionokas apskritai abejoja, ar reikalinga medžiaga iš kitos bylos, jei kaltinamieji šioje byloje turi galimybę tiesiogiai duoti parodymus teismui.

Tačiau prašymą dėl nušalinimo pats išnagrinėjęs teisėjas Kęstutis Venckus paskelbė, kad jis nepagrįstas.

Beje, prašymai nušalinti teisėją ir prokurorą šioje byloje skambėjo ir lapkričio pradžioje vykusiame posėdyje. Tąsyk jie buvo teikiami iš kaltinamųjų pusės, bet irgi buvo atmesti kaip nepagrįsti.

Apklausė kaltinamąjį

Nenusišalinęs teisėjas K.Venckus šį ketvirtadienį produktyviai tęsė bylos nagrinėjimą: pagaliau pavyko apklausti kaltinamąjį E.Kuckailį.

Buvęs Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas E.Kuckailis teismui davė paaiškinimus apie bylos aplinkybes, kaltinimus jis atmeta.

Šios rezonansinės bylos nagrinėjimą numatoma tęsti sausio pradžioje. Kitame posėdyje planuojama kitos kaltinamosios – Panemunės policijos komisariato tyrėjos R.Kairienės apklausa.

Panašu, kad greitos šios bylos pabaigos proceso dalyviai nesitiki – po tyrėjos apklausos suderintos dar kelių būsimų posėdžių datos.

Išdavė D.Kedžiui pažymą

Kaip skelbta anksčiau, prokuratūros duomenimis, 2008 metų gruodį vadinamąją didžiąją pedofilijos bylą tyrę pareigūnai Drąsiui Kedžiui, jo paties prašymu, išdavė pažymą, kurioje teigiama, kad vyro mažametė dukra buvo prievartaujama buvusios sugyventinės L.Stankūnaitės tėvų namuose.

L.Stankūnaitė tvirtina dėl tokių pareigūnų veiksmų patyrusi didelę moralinę žalą, nes D.Kedys policininkų išduotą pažymą pateikė Kauno miesto apylinkės teismui, o šis netrukus uždraudė jai kurį laiką matytis su dukra.

Dėl Kauno Panemunės policijos komisariato viršininko E.Kuckailio ir tyrėjos R.Kairienės veiksmų nukentėjusioji L.Stankūnaitė iš pradžių reikalavo 40 000 litų kompensacijos, bet 2011 m. pabaigoje ieškinio sumą padidino iki 100 000 litų.

L.Stankūnaitės ir advokato pozicijas šioje byloje prieš Kauno policininkus sustiprina ir pagrindinės su pedofilijos skandalu susijusios bylos rezultatai – kaltinamasis Andrius Ūsas Vilniuje yra išteisintas. Tiesa, išteisinamasis nuosprendis dar neįsiteisėjęs, jis dar turės būti patikrintas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius