Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laimutės Stankūnaitės advokatas siūlo skirti ekspertizę ir išsiaiškinti, kodėl dėl piktnaudžiavimų pedofilijos bylos tyrime teisiama pareigūnė nelanko posėdžių

Panevėžio miesto apylinkės teisme, neatvykus kaltinamajai Rasai Kairienei, nebuvo galimybės toliau teisti Kauno pareigūnų, įtariamų piktnaudžiavimais tiriant pagrindinę, visą Lietuvą drebinančią pedofilijos bylą.
Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė
Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis ir tyrėja Rasa Kairienė / TV3 žinių stop kadras

Antradienį, balandžio 24 d., Panevėžio miesto apylinkės teisme vyko baudžiamosios bylos, kurioje tyrėja Rasa Kairienė ir Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis kaltinami padarę nusikalstamą veiką,  numatytą  LR Baudžiamojo kodekso 229 str. (tarnybos pareigų neatlikimas, kai valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo dėl neatsargumo neatliko savo pareigų ar jas netinkamai atliko ir dėl to valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo patyrė didelės žalos), teismo posėdis.

Jame dalyvavo vienas iš kaltinamųjų Egidijus Kuckailis, kaltinamųjų advokatas, nukentėjusioji Laimutė Stankūnaitė ir jos atstovas. Atvyko kviesta liudytoja.

Kaltinamųjų advokatas teismui pateikė nustatytos formos dokumentą, kuriame nurodoma, kad kaltinamoji Rasa Kairienė negali dalyvauti teismo posėdyje dėl ligos. Papildomai pateiktas išrašas iš medicinos įstaigos dokumentų, patvirtinančių apie kaltinamosios ligą.

Kaltinamoji praleidžia jau ne pirmą posėdį (žr. susijusius straipsnius).

Prokuroras pateikė dokumentus, kuriuos praėjusiame posėdyje kovo 16 dieną prašė išreikalauti ir pateikti kaltinamųjų advokatas.

Išklausęs proceso dalyvių nuomonės, teismas nusprendė, kad toliau įrodymų tirti negalima, nes posėdyje dėl ligos nedalyvauja kaltinamoji Rasa Kairienė. Visi proceso dalyviai su tuo sutiko.

Teismas žada paklausti gydymo įstaigos apie kaltinamosios ligos pobūdį ir galimybę jai dalyvauti teismo procese. Gavus atsakymą, kitame teismo posėdyje prokuroro prašymu bus sprendžiamas klausimas dėl bylos išskyrimo.

Nukentėjusiosios Laimutės Stankūnaitės atstovas pareiškė nuomonę dėl reikalingumo skirti ekspertizę, siekiant išsiaiškinti kaltinamosios ligos pobūdį ir galimybę jai dalyvauti teismo procese. Teismas nusprendė klausimą dėl ekspertizės skyrimo atidėti kitam posėdžiui.

Atsižvelgdamas į šias aplinkybes, teismas suderino dar vieną posėdžio datą – liepos 10 dieną.

Artimiausias teismo posėdis numatytas gegužės 7 d. 10 val., informuojama Panevėžio miesto apylinkės teismo atstovės ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Dianos Armonienės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius