Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26 /15:57

Laisvūnas Jurys, prieš 14 metų susprogdinęs Vladimiro Žirinovskio padėjėją ir apsaugininką, veržiasi į laisvę

Teismas svarstė vos kiek daugiau nei pusę bausmės atlikusio panevėžiečio L.Jurio prašymą dėl lygtinio paleidimo.
Vladimiras Žirinovskis
Vladimiras Žirinovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

15min.lt primena, kad L.Juriui buvo skirta 15 metų laisvės atėmimo bausmė už tai, kad 1997 metų sausį jis su bendrininkais Maskvoje trotilo ir amonio nitrato mišiniu sukėlė sprogimą, per kurį žuvo verslininkas, garsaus ekscentriško Rusijos politiko Vladimiro Žirinovskio padėjėjas Genadijus Dzenis bei apsaugininkas Aleksandras Kolesničenko.

Tik kiek daugiau nei pusę bausmės atlikęs L.Jurys tikina, kad pataisos namuose elgiasi labai gerai (yra perkeltas į vadinamąją lengvąją grupę), todėl nusipelnė lygtinio paleidimo.

Panevėžietis savo prašymą motyvuoja ir noru rūpintis artimaisiais: jo motina neįgali, o moteris, su kuria jis būdamas nelaisvėje 2007 m. susituokė, viena augina du mažamečius (3 ir 4 metukų) vaikus.

„Krizės laikais mano šeima gyvena praktiškai be pajamų. Žmona – visiškai be pajamų. Su vaikais į darbą niekas nepriima. Prašau humaniškumo, kad atsižvelgtumėte bent į vaikus“, – kalbėjo teismo posėdyje dalyvavęs L.Jurys, itin pagarbiai bendravęs su teismu ir proceso dalyviais.

Vyras jau pačioje posėdžio pradžioje paprašė prijungti prie bylos pažymą apie tai, jog vienos firmos vadovas įsipareigoja priimti L.Jurį į darbą, vos tik šis bus laisvas.

Pažymoje rašoma, kad iki suėmimo niekur nedirbęs nuteistasis galės ne tik realizuoti savo įgytos šaltkalvio elektromechaniko specialybės gabumus. Žadama, kad firmos kolektyvas teiks Laisvūnui „visokeriopą socialinę ir psichologinę pagalbą“, kad jis galėtų greičiau grįžti į normalaus gyvenimo vėžias bei integruotis į visuomenę.

Prokuratūra L.Jurio paleidimui prieštaravo, nes jis padarė labai sunkų nusikaltimą, o „sėdi“ dar palyginti trumpai (8 metus ir 9 mėnesius), be to, nėra atlyginęs didžiosios dalies iš priteistos kelių dešimčių tūkstančių litų žalos.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Laisvūnas Jurys
Laisvūnas Jurys

Svarbu ir tai, dėl L.Jurio lygtinio paleidimo netarpininkauja įkalinimo įstaigos atstovai.

Papildyta 15.57 val. Teikimą antradienio popietę išnagrinėjusi Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja Alberta Baltušytė operatyviai paskelbėjo, kad L.Jurio prašymą dėl lygtinio paleidimo atmeta. Teismas įvertino tai, kad ligšiol du 4 sykius teistam panevėžiečiui jau 2 kartus (1988 m. ir 1998 m.) buvo taikyta lygtinio paleidimo sąlyga. L.Jurys ne tik nepadarė jokių išvadų – atvirkščiai, laisvėje jis darė vis sunkesnius nusikaltimus.

„Nukentėjusiųjų lūkesčiai dėl teisingumo įgyvendinimo būtų pažeisti, jeigu būtų taikytas lygtinis paleidimas“, – pažymėjo teisėja A.Baltušytė.

Šiandienė L.Juriui nepalanki teismo nutartis dar gali būti apskųsta aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius