Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laivybos inspektorių papirkęs verslininkas teisme nuolaidų nesulaukė

STT: Antrosios instancijos teismo sprendimas nepalankus saugios laivybos inspektoriaus papirkėjui. Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija, 2018 m. vasario 15 d. apeliacine tvarka išnagrinėjusi nuteistojo Romualdo Itčenko skundą, jį atmetė.
Laivo maršruto pristatymas
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas paliko galioti Šilutės rajono apylinkės teismo 2017 m. rugsėjo 25 d. nuosprendį, kuriuo vienos verslo bendrovės vadovas Romualdas Itčenko buvo pripažintas kaltu dėl valstybės tarnautojo papirkimo ir dokumentų suklastojimo ir už tai jam buvo skirta subendrinta bausmė – 7 532 eurų bauda, ketvirtadienį praneša STT.

Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas rėmėsi patikimais ir leistinais įrodymais, kruopščiai juos įvertino ir išsamiai skundžiamame nuosprendyje pasisakė, todėl nėra pagrindo abejoti teismo nustatytomis aplinkybėmis ir jų vertinimu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai atlikę ikiteisminį tyrimą nustatė, kad bendrovės vadovas susitarė su buvusiu Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) Pramoginės laivybos skyriaus vyriausiuoju valstybiniu inspektoriumi Eugenijumi Macijausku, kad duos jam 200 Eur kyšį ir pusę sumos iš karto perdavė už tai, kad inspektorius atliktų laivo pirminę techninę apžiūrą, šią transporto priemonę įregistruotų Lietuvos Respublikos vidaus vandenų laivų registre neteisėto savininko Romualdas Itčenko vardu.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius