Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Langus sudrebinęs sprogimas išgąsdino dalį Rokiškio rajono

Trečiadienį, likus 15 min. iki 8 val., įvyko didžiulis sprogimas, sudrebinęs Pandėlio, Juodupės seniūnijas ir Rokiškio miestą. Iš pat ryto policija, savivaldybės civilinės saugos specialistas skubėjo aiškintis, kas sprogo.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Sprogimas

Prieš darbo pradžią įvykęs galingas sprogimas išgąsdino šimtus žmonių. Juodupės seniūnas Valdas Adomonis sakė, jog trenksmo būta labai stipraus: drebėjo namų langai, kaukė mašinų signalizacijos, nukrito medžių lapai. Pasak seniūno, po galingo driokstelėjimo susidarė įspūdis, tarsi į Latvijos pusę būtų nuskridęs lėktuvas. Tačiau per tirštus debesis tokio objekto juodupiečiams nepavyko pastebėti.

Didžiulį sprogimą girdėjo ir Pandėlio seniūnijos žmonės. Jie pamanė, jog kažkas sprogo netoliese.

Trenksmo banga sudrebimo ir į darbą besirengiančių rokiškėnų namų langus. Miškų ūkio rajone langai virpėjo itin stipriai. Pasakota, kad nuo stalo net krito pusryčiams padėtos lėkštės. Žmonės pamanė, kad driokstelėjo Pagojės kvartale. Vyšnių gatvės gyventojai pasakojo, jog nuo vaismedžių nukrito obuoliai, slyvos ir kriaušės, o langai virpėjo kaip per žemės drebėjimą.

Pasklido kalbų, jog Latvijoje vyksta kažkokie manevrai, tačiau patvirtinimų negauta.

„Gyvenu Vilniaus gatvėje. Sprogimo metu pusryčiavau. Jutau tik duslią jo bangą“, – sakė Raimundas Tūska, savivaldybės vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai. Pasak jo, specialiųjų tarnybų iškvietimų negauta, todėl iš pat ryto nepavyko nustatyti, kas ir kur sukėlė sprogimo bangą.

Policijos komisariato viršininkas Stasys Meliūnas iš ryto taip pat bandė išsiaiškinti, kas įvyko, bet nesėkmingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius