-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lapinų“ grupuotės lyderis anksčiau laiko į laisvę neišleistas, nors už grotų elgiasi pavyzdingai

Kauno apylinkės teismas atsisakė iš Pravieniškių pataisos namų paleisti vieną iš Lapinų grupuotės vadeivų Stanislavo Romeiko. 34-erių metų nuteistajam už grotų dar liko praleisti 2 metus 5 mėnesius ir 7 dienas.
Vilniuje nuteistos narkotikus platinusios „Lapinų“ gaujos nariai išgirdo atnaujintą nuosprendį
Vilniuje nuteistos narkotikus platinusios „Lapinų“ gaujos nariai išgirdo atnaujintą nuosprendį / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai atsisakė tvirtinti Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijos Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nutarimą taikyti nuteistajam 34-erių metų Stanislavo Romeiko lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos neatlikus 2 metų 5 mėnesių 7 dienų laisvės atėmimo bausmės.

„Šiuo metu nuteistojo elgesys bausmės atlikimo metu vertinamas kaip nepriekaištingas, koreguoja savo elgesį pagal nustatytas vidaus tvarkos taisykles ir režimo reikalavimus, taip pat siekia prasmingo užimtumo bausmės atlikimo metu dalyvaudamas socialinės reabilitacijos programose bei pozityvaus užimtumo priemonėse.“ – rašoma teismo nutartyje.

Primintina, kad S.Romaiko nuteistas už vadovavimą nusikalstamam susivienijimui; dalyvaujant nusikalstamame susivienijime, didelio kiekio narkotinių medžiagų platinimą, turto prievartavimą, panaudojant fizinį smurtą, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais; veikiant organizuotoje grupėje, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, neteisėtą žmogaus laisvės atėmimą, viešosios tvarkos pažeidimą.

Už šiuos nusikaltimus nuteistas galutine subendrinta 12 metų laisvės atėmimo bausme. Lietuvos apeliacinio teismo 2018 m. liepos 11 d. nutartimi pripažintas kaltu už nužudymą. Paskirta galutinė subendrinta bausmė – 13 metų laisvės atėmimo.

Teismas pažymėjo, jog nuteistasis S.Romeiko laisvės atėmimo bausmę atlieka ne už vieną nusikalstamą veiką - su bendrininkais susivienijus į nusikalstamą susivienijimą įvykdytos 8 sunkios ir labai sunkios nusikalstamos veikos (nužudymas, disponavimas narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti, neteisėtas laisvės atėmimas, neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais), anksčiau taip pat buvo teistas ir šios aplinkybės neabejotinai atskleidžia netinkamą nuteistojo požiūrį į visuomenėje priimtas moralės bei elgesio normas, rodo, jog vertinamu atveju jis nusikalto ne atsitiktinai, o dėl susiformavusių neigiamų vertybių.

„Nuteistasis, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, keturis kartus pažeidė pataisos įstaigos vidaus tvarkos taisykles bei režimo reikalavimus, už ką jam buvo paskirtos drausminės nuobaudos ir nors paskirtos nuobaudos nebegalioja, tačiau šios aplinkybės neleidžia teismui vertinti nuteistojo elgesio viso laisvės atėmimo bausmės laikotarpiu kaip nepriekaištingo, kuris taikant asmeniui lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos, yra itin aktualus“. – teigiama teismo nutartyje.

Teismas pažymėjo, jog nuteistasis, siekdamas lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos, privalo savo nuosekliu elgesiu įrodyti, kad pozityvūs pokyčiai yra ilgalaikiai ir pastovūs, jie tęsis lygtinio paleidimo metu ir jam pasibaigus. Abejonių pokyčių stabilumu ir ilgalaike jų trukme kelia S.Romeiko vis dar nustatomas kriminogeninis veiksnys – gyvenimo stilius ir draugai.

Teismas, įvertinęs nutartyje aptartas aplinkybes, konstatavo, kad teigiami S.Romeiko taisymosi procesai dar turi būti tęsiami pataisos namuose, įtvirtinant teigiamus elgesio modelius, kurie padėtų nuteistajam adaptuotis visuomenėje ir skatintų tik teisėtą jo elgesį.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties nuorašo įteikimo dienos gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui, rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius