-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LAT patvirtino, kad bankroto administratorius L.Lobeckis ir advokatas A.Šukevičius – kyšininkai

Buvęs advokatas ir bankroto administratorius pagrįstai pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, praneša Generalinė prokuratūra.
Artūras Šukevičius ir Linas Lobeckis
Artūras Šukevičius ir Linas Lobeckis (dešiniau). / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų kolegija atmetė nuteistųjų kasacinius skundus ir paliko galioti teismų nuosprendžius, kuriais bankroto administratorius Linas Lobeckis ir advokatas Artūras Šukevičius nuteisti dėl kyšininkavimo.

Bylos duomenimis, bankroto administratorius ir advokatas, veikdami bendrininkų grupėje, pagal išankstinį susitarimą reikalavo iš vienos bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus didelės vertės – 15 000 Eur – kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio – 5 000 Eur – priėmė. Tyrimo metu kratą atlikę pareigūnai bankroto administratoriaus automobilyje ir darbe aptiko ir nedidelį kiekį narkotinių bei psichotropinių medžiagų.

Vilniaus apygardos teismas 2018 m. liepos mėn. bankroto administratorių L. Lobeckį ir advokatą A. Šukevičius pripažino kaltais dėl kyšininkavimo. Teismas jiems skyrė 3 metų laisvės atėmimo bausmes ir jų vykdymą atidėjo tam pačiam laikotarpiui. Abiem nuteistiesiems skirtos baudžiamojo poveikio priemonės – teisės dirbti teisinį darbą atėmimas 4 metams, paskirtos po 25 MGL dydžio įmokos į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Bankroto administratorius L. Lobeckis taip pat buvo pripažintas kaltu ir dėl neteisėto disponavimo nedidelio kiekio narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs bylą apeliacine tvarka, nuteistųjų skundus atmetė. Lietuvos Aukščiausiojo teismo teisėjų kolegija, galutine ir neskundžiama nutartimi atmesdama nuteistųjų skundus, konstatavo, kad pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai tinkamai vertino byloje surinktus įrodymus, išsamiai ir nešališkai išnagrinėjo baudžiamąją bylą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Lietuvos advokatūra BNS informavo, jog A.Šukevičius nuo 2019 metų rugpjūčio nebėra praktikuojantis advokatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius