-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LAT sprendimas: sveikatą mažametei mokinei sutrikdžiusi žymi čiuožimo trenerė – kalta

Byloje nustatyta, kad Kauno ledo arenoje vasaros dailiojo čiuožimo stovyklos treniruočių metu dėl netinkamai vykdomų nurodymų ar atliekamų užduočių čiuožimo trenerė Ramunė Satkauskaitė mažametei mokinei, lankančiai pas ją dailųjį čiuožimą, nežymiai sutrikdė sveikatą. Mergaitei buvo tyčia spaudžiami ir sukami rankų pirštai, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.
Ramunė Satkauskaitė
Ramunė Satkauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmosios instancijos teismas televiziniame projekte „Šokiai ant ledo“ dalyvavusią čiuožimo trenerę Ramunę Satkauskaitę nuteisė už nežymų sveikatos sutrikdymą (Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalis). Apeliacinės instancijos teismas ją išteisino.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, palikdamas galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, nurodė, kad teismas išsamiai ir nešališkai išnagrinėjo visas bylos aplinkybes, susijusias su nusikaltimo padarymu. Tuo tarpu apeliacinės instancijos teismas, nagrinėdamas bylą, nors ir atliko įrodymų tyrimą, neįvertino jų visumos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramunė Satkauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramunė Satkauskaitė

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad apeliacinės instancijos teismas iš esmės analizavo ir vertino tik Elektrėnų savivaldybės sporto centre trenere dirbančią moterį teisinančius įrodymus ir padarė išvadą, jog vieni ar kiti byloje esantys ją kaltinantys duomenys yra abejotini.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad apeliacinės instancijos teismas, vertindamas įrodymus, pažeidė baudžiamojo proceso įstatymo nuostatas, susijusias su įrodymų vertinimu, ir dėl to nepagrįstai pripažino, jog byloje nėra pakankamai objektyvių ir neginčijamų duomenų, patvirtinančių čiuožimo trenerės kaltę padarius nusikaltimą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pabrėžė, kad apeliacinės instancijos teismo nurodyti įrodymai, kurias remiantis čiuožimo trenerė pripažinta nekalta, ir kitokie negu pirmosios instancijos teismo vertinimo motyvai nepaneigia pirmosios instancijos teismo padarytų išvadų dėl nustatytų bylos aplinkybių ir čiuožimo trenerės veiksmų teisinio įvertinimo.

Dėl to Lietuvos Aukščiausiasis Teismas apeliacinės instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje panaikino ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį be pakeitimų.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra vienintelis kasacinis teismas įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams peržiūrėti. Kasacinio teismo pagrindinė paskirtis – užtikrinti vienodą bendrosios kompetencijos teismų praktiką valstybėje. Į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą atrenkamos tik sudėtingiausios ir reikšmingiausios teismų praktikai bylos. Remdamasis procesą reglamentuojančiais įstatymais, kasacinis teismas, neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus sprendimus teisės taikymo aspektu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius