-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latežerio punkte klupo cigarečių ir kuro kontrabandininkai (nuotraukos)

Pasienyje su Baltarusija, netoli Druskininkų veikiančiame Latežerio kontrolės punkte, antradienį sulaikyti Lazdijų ir Leipalingio gyventojai, automobilių slėptuvėse bandę gabenti kontrabandinių rūkalų. Be to, lazdijiškis įrengtame negamykliniame mikroautobuso kuro bake gabeno beveik 300 litrų dyzelino.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, į VSAT Varėnos rinktinės Latežerio punktą įvažiavusį Peugeot 605, vairuojamą 33-ejų Druskininkų savivaldybės Leipalingio miestelio gyventojo, patikrino rinktinės operatyvininkai ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

Kontrabandinės cigaretės buvo slepiamos po prie pavarų svirties esančiu atlošu ir po juo esančiose ventiliacijos angose. Iš viso slėptuvėje rasti 318 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos Varėnos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną.

Kol vyko šio automobilio patikrinimas, punkte budėję Druskininkų užkardos pasieniečiai gavo kolegų baltarusių pranešimą.

Paaiškėjo, kad tuo metu pravažiavęs šios šalies Pariečės punktą vienas vairuotojas sustojo Baltarusijos teritorijoje netoli sienos linijos, išmetė iš savo automobilio cigarečių ir nuvažiavo į Lietuvą.

Įtariama, kad jis galėjo gauti žinią, kad Latežeryje darbuojasi pasieniečių operatyvininkai ir muitinės kriminalistai. Netrukus jis įsuko į Latežerio punktą.

Čia Druskininkų užkardos pareigūnai patikrino šį Volkswagen Multivan, vairuojamą 36-erių Lazdijų gyventojo.

Pasieniečiai po vairuotojo drabužiais, po automobilio prietaisų skydeliu ir po apdailos detalėmis bei sėdynėse rado 329 pakelius cigarečių „Fest“, pažymėtų Baltarusijos banderolėmis.

Maža to, paaiškėjo, kad automobilyje yra sumontuotas nestandartinis kuro bakas. Pasieniečiai Volkswagen Multivan nuvarė į Druskininkų užkardą, kur išsiaiškino, kad vietoje standartinio 80 litrų bako įrengtas net 280 litrų. Jis buvo sklidinas dyzelino. VSAT pareigūnai išpompavo visą kurą. 80 litrų jo bus grąžinta lazdijiškiui, likę 200 litrų yra kontrabanda.

Druskininkų pasieniečiai dėl kontrabandos vyrui pradėjo administracinės bylos teiseną.

Medžiagą dėl šio įvykio, kaip ir dėl Leipalingio gyventojo gabentos kontrabandos, pasieniečiai perduos Druskininkų apylinkės teismui. Abiem vyrams gresia baudos nuo 5 iki 10 tūkst. Lt bei automobilių konfiskavimas.

Peugeot 605, Volkswagen Multivan, kontrabandinės cigaretės ir kuras saugomi Druskininkų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius