Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 12 /2019 02 13

Latvijos ir Lietuvos pasienyje – avarija: vienas žuvęs, žmonės buvo priversti nakvoti spūstyse

Antradienio vakarą Latvijos ir Lietuvos pasienyje įvykusi avarija gerokai sutrikdė eismą – daug sunkvežimių vairuotojų buvo priversti nakvoti spūstyje. Kaip vėliau paaiškėjo – labiausiai dėl visko kaltas netikėtai ir gausiai ant kelio susiformavęs ledas. Kaip praneša latvių portalas tvnet.lv, incidentas įvyko kelyje ties Grenctalės kaimu.
Spūstys ir avarija pasienyje
Spūstys pasienyje / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Dėl nelaimingo atsitikimo užblokuotas eismas, pranešė latvių pareigūnai. Per avariją susidūrė trys automobiliai du vilkikai ir lengvasis automobilis. Vienas lengvojo automobilio keleivis žuvo.

Įvykio vietoje trečiadienio naktį lankėsi 15min žurnalistas. Stovinčių sunkvežimių eilė nutįso iki pat Lietuvos pasienio. Tenka automobilį palikti dar Lietuvoje ir iki įvykio eiti pėsčiomis. Kelyje nė vienas automobilis neatvažiavo iš Latvijos pusės.

Didžiulė sunkvežimių eilė vietomis praretėjusi. Tose vietose tiesiog stovėjo lengvieji automobiliai, kurie lengvai apsisuko ir išvažiavo. Vilkikams tai padaryti neįmanoma.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Spūstys ir avarija pasienyje
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Spūstys ir avarija pasienyje

Eismo įvykio vietoje apie 1 val. budėjo tik vienas policijos ekipažas. Vienas vilkikas – šalikelėje, o kitas – padarė „žirkles“ ir priekiu išarė visą kelio pylimą. Priekaba liko ant kelio. Būtent dėl to kelias tapo visiškai nepravažiuojamu.

Įvykio vietoje tapo aišku, dėl ko galėjo nutikti ši nelaimė. Visą dieną panašus oras vyravo ir šiaurinėje Lietuvoje. Kartais pūtė labai stiprus vėjas, o kartais švietė saulė.

Panašu, kad nelaimės vietoje buvo suneštos nemenkos pusnys, kurios pradėjo nuo oro sąlygų tirpti. Vanduo kurį laiką tekėjo pasvirusiu kelio paviršiumi. Vakarop spustelėjo šaltukas. Būtent šioje vietoje kelias virto čiuožykla, nors kitur tik vietomis prispaustas sniegas pavojingai nublizgintas iki spindesio.

Pareigūnai nedrįso spėlioti, iš kur čia tiek daug ledo, tačiau patikino, kad tai ne ugniagesių darbas – nebuvo ko gesinti.

Apie pusę dviejų į įvykio vietą atvyko kelininkai. Sunkioji jų technika vos pravažiavo iki vietos – pabarstė druska ledu apėjusį kelią. Matyt, dėl ledo nebuvo galimybės operatyviai pašalinti kliūtį nuo kelio.

Einant atgal vis pakalbina žiovaujantys ir filmus žiūrintys tolimųjų reisų vairuotojai. Baltarusis Jevgenijus mano, kad Latvija nesusitvarko su situacija.

„Būtų galima tiesiog patraukti tą vilkiką nuo kelio. Dabar – vienintelis europinis kelias į Rygą yra užtvertas. Jei tai truks iki penktos ryto, aš turėsiu didelių problemų – pailsėjęs nebūsiu, o važiuoti negalėsiu. Jei bus pažeistas režimas, gresia tūkstantinės baudos“, – aiškino vairuotojas.

Kiti kolegos klausė, kodėl niekas neatneša arbatos ar užkandžių. Tai ne juokai – ne vienas sakė, kad Anglijoje taip būna.

Su 15min susisiekė lietuvis Denisas, iš Rygos grįžtantis į Vilnių. Jis teigė 1,5-2 val. strigęs stovinčiame autobuse Lietuvos ir Latvijos pasienyje.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Spūstys ir avarija pasienyje
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Spūstys ir avarija pasienyje

„Vairuotojas sako, kad didžiulė avarija. Eismas visiškai paralyžiuotas. Žmonės vėluoja į kitus reisus ir t.t.“, – pasakojo Denisas.

Vyras, parašęs į redakciją apie 22 val., tuo metu buvo maždaug už kilometro nuo Lietuvos. Autobuso keleiviams esą buvo pranešta, kad yra žuvusiųjų.

Prastovėjęs vietoje tris valandas, autobusas galiausiai apsisuko ir, anot lietuvio, juda neaiškia kryptimi. „Laukti buvo bergždžias reikalas. Lauktume iki ryto“, – teigė jis.

Naujausiais brivbridis.lv duomenimis, susidūrė du krovininiai ir vienas lengvasis automobilis. Vienas žmogus, važiavęs pastarajame, žuvo. Socialiniuose tinkluose radosi filmuotų vaizdų, kuriuose matyti, kad ties įvykio vieta susidarė didžiulės spūstys, incidento vietoje atvykusios pagalbos tarnybos.

Iš Lietuvos pusės spūstys prasideda pasienyje. Tolumoje matyti švyturėliai. Toje vietoje, kurioje įvyko avarija, kelias itin slidus. Smėliu pabarstyta buvo tik po nelaimės. Po vidurnakčio lengvoji mašina iš įvykio vietos pašalinta. Spūstys nuo įvykio vietos iki Lietuvos pasienio tęsiasi kelis kilometrus. Nemažai spūstyse įstrigusių automobilių ir krovininių mašinų vairuotojų bei keleivių nusiteikę praleisti naktį ten, kur stovi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius