-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Latvio kelionę į Lenkiją pasieniečiai nutraukė dėl įtartino dokumento

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį, dokumentų kontrolės metu pateikusį suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Teisės vairuoti šis vyras niekada ir neturėjo, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Vairuotojo pažymėjimas
Vairuotojo pažymėjimas / VSAT nuotr.

Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, penktadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai sustabdė automobilį „Opel Omega“ vokiškais numeriais.

Jį vairavo į Lenkiją beišvažiuojantis 35-erių Latvijos pilietis. Be kitų dokumentų, jis Kalvarijos pasieniečiams pateikė latvišką vairuotojo pažymėjimą, kuris VSAT pareigūnams iškart sukėlė įtarimų.

Netrukus nustatyta, kad latvio dokumentas – visiška klastotė. Taip pat pasieniečiai išsiaiškino, kad šis užsienietis tikro vairuotojo pažymėjimo neteko dar 2005 m. ir jo nebeatgavo. Įtariama, kad suklastotas latviškas vairuotojo pažymėjimas buvo išduotas kitam asmeniui.

Latvijos pilietį Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Automobilis „Opel Omega“ perduotas juo vykusiam keleiviui, turėjusiam tvarkingus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius