-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvis į Lietuvą atplaukė su suklastotu indišku vairuotojo pažymėjimu

Klaipėdos uoste pasieniečiai trečiadienį sulaikė Latvijos pilietį, kuris turėjo suklastotą Indijos vairuotojo pažymėjimą. Pagėgių rinktinės pareigūnams tą pačią dieną įkliuvo alytiškis, kuris į Rusiją vyko turėdamas, įtariama, suklastotą draudimo liudijimą.
Suklastotas indiškas vairuotojo pažymėjimas
Suklastotas indiškas vairuotojo pažymėjimas / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos pasieniečiai patikrino keltu iš Vokietijos Kylio uosto atvykusio 29-erių Latvijos piliečio dokumentus.

Pasienio tikrinimo metu šis automobilio BMW 318 su angliškais registracijos numeriais vairuotojas VSAT pareigūnams pateikė Indijos vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas sukėlė įtarimų, todėl latvis buvo sulaikytas.

Klaipėdos pasieniečiai netrukus nustatė, kad indiškas vairuotojo dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė. Latvis VSAT pareigūnams teigė, kad šį vairuotojo pažymėjimą su įklijuota savo nuotrauka nelegaliai įsigijo Anglijoje.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Automobilis BMW 318 saugomas Pakrančių apsaugos rinktinėje. Latvį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Tą pačią dieną VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai Ramoniškių  pasienio kontrolės punkte sulaikė, įtariama, suklastotą dokumentą turėjusį 43-ejų Alytaus gyventoją. Jis vairavo vilkiką „Volvo FH12“ ir per Ramoniškių punktą norėjo išvykti į Kaliningrado sritį.

Patikros metu, be kitų dokumentų, alytiškis pasieniečiams pateikė ir privalomojo transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės draudimo sutartį. VSAT pareigūnai nustatė, kad ji yra negaliojanti, o pagal tokio draudimo liudijimo numerį buvo drausta visiškai kita transporto priemonė.

Alytiškiui dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.  Po apklausos vyras paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius