Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių vilkiko kronikos: 1,5 milijono eurų vertės kontrabandinis „Metro“ sustojo Kaune

Muitinės pareigūnai naktį iš antradienio į trečiadienį Kauno rajone sulaikė krovininį vilkiką „Scania“, su pilna puspriekabe cigarečių kontrabandos, – informuoja Lietuvos muitinės kriminalinė tarnyba.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Latvijos pilietis L.P. Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnų patikrinimui buvo sustabdytas prie pat Kauno, Ringaudų gyvenvietėje.

Nei krovinio dokumentų neturėjęs, nei savo kelionės tikslo tariamai „nežinojęs“ vairuotojas, iš viso vežė net 570 tūkst. pakelių cigarečių „Metro“. Rūkalai buvo be banderolių, preliminari jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 1, 4 mln. eurų.

Nelegalus krovinys vežtas ypač įžūliai – net neužmaskavus – tiesiog sausakimšai prigrūdus cigarečių dėžių visą vilkiko puspriekabę.

Pareigūnų manymu, tai – Latvijoje klastojamos cigaretės. Muitinės kriminalistai pastaraisiais metais jau ne sykį yra sulaikę panašius krovinius Klaipėdoje ar Kaune.

Vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, vakar Kauno miesto teismo sprendimu jis buvo suimtas.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius