Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazda nebeiššaus – Šiaulių policijos pareigūnai kulkų gaudykles pasigamino patys

Nuo šiol Šiaulių policijos pareigūnai kontrolinį šūvį darbo pradžioje ir pabaigoje galės atlikti į specialią kulkų gaudyklę. Tai pirmieji tokie įrenginiai Lietuvos policijos įstaigose, kuriuos pagal amerikiečių pavyzdį suprojektavo patys pareigūnai.
siauliu-policija-pasigamino-kulku-gaudykles
siauliu-policija-pasigamino-kulku-gaudykles

Pareigūnai pradeda ir baigia darbo diena įprastu jiems veiksmų – patikrina savo ginklą. Tenka jį išardyti ir užtaisyti.

Vienas iš būtinų veiksmų – patikrinti, ar ginklo vamzdyje tikrai neliko kulkos. Tai galima padaryti tik vienu būdu – pabandyti iššauti.

Tai daryti yra gana pavojinga, todėl kartais tam naudojami smėlio maišai. Taip pat būna stacionarios kulkų gaudyklės, kurios užima daug vietos.

Šiaulių pareigūnai, pamatę, kokias gaudykles naudoja Amerikos pareigūnai, nusprendė pasigaminti tokias patys. Tiksliau – suprojektavo, o metalo meistrai pagamino.

Išbandė – veikia. kulkos kinetinė energija tiesios užgęsta pleišto formos geležiniame inde, kurio galas primena teisėjo švilpuką. Tai pirmieji tokie įrenginiai, tačiau dabar jie pasiteisina.

VIDEO: Šiaulių policija pasigamino kulkų gaudykles

Reikia turėti omenyje, kad ginklo tikrinimo metu kulkos vamzdyje neturėtų būti, tačiau ilgai tarnaujančių pareigūnų karjeroje yra pasitaikę ir kitaip. Juk sakoma, kad ir lazda kartą metuose iššauna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius