Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijiečių šeimos reketo ir žmogaus padegimo byloje – karštas sulaikymas

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovių duomenimis, jau sulaikytas vienas iš trijų įtariamųjų po įžūlaus nusikalstamo išpuolio išvakarėse Lazdijuose. Pirmadienį skelbta, kad gausios policijos pajėgos ieškojo tądien Lazdijuose vyrą padegusių ir iš jo turtą prievartavusių, taip pat visą jo šeimą terorizavusių trijų asmenų.
„Aro“ pareigūnai sulaiko narkotikų prekybos vadeivą
Asociatyvi iliustracija / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Pirminiais ikiteisminio tyrimo duomenimis, spalio 12 d. apie 13 val. Lazdijuose, į gyvenamąjį namą įsiveržė trys kaukėti asmenys, kurie surišo moterį (g. 1984 m.), nepilnametę (g. 2007 m.) ir vyrą (g. 1977 m.), bei, grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, reikalavo pinigų, pagrobė du auksinius žiedus ir 200 eurų. Kaukėti asmenys padegė vyrą, jis paguldytas į ligoninę. Moteris ir nepilnametė į gydymo įstaigas nesikreipė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 181 str. 2 d. (dėl plėšimo).

Antradienį skelbiama, kad įtariamasis sulaikytas bendros policijos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų operacijos metu.

Nukentėjusysis, pravarde Upelinis, liūdnai išgarsėjo 2015-aisiais, kaip per jo gaudynes pareigūnai netyčia nušovė mašinoje buvusį 18-metį.

„Nukentėjusysis policijai yra žinomas, tačiau nekonkretizuosiu“, – pirmadienį buvo prasitarusi Alytaus apskrities policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė.

Delfi.lt turimais duomenimis, užpuolimas siejamas su galimomis skolomis. Nukentėjusysis Giedrius Vilčinskas policijai žinomas kaip kontrabandinių cigarečių perpardavinėtojas ir gabentojas. Vyras, dar žinomas Upelinio pravarde, liūdnai išgarsėjo 2015-aisiais, kai vairuodamas jam priklausantį automobilį „Peugeot“, rugpjūčio 27-osios naktį nestojo stabdomas Druskininkų savivaldybės teritorijoje VSAT Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnams. Pareigūnams persekiojant kontrabandininkus ir panaudojus ginklą, buvo mirtinai sužeistas įtariamųjų mašinoje sėdėjęs 18-metis alytiškis Edgaras Balčius.

G.Vilčinskas buvo teisiamas už tai, kad paliko žmogų mirti, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės išvengė, primena „Delfi“.

15min primena, kad mirtiną šūvį paleidęs pasienietis, jo veiksmuose nenustačius jokių pažeidimų, tuomet apskritai nebuvo teisiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius