Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų medikai neleido neblaiviam vairuotojui išsisukti nuo atsakomybės

Lazdijų rajone policijos sustabdytas neblaivus vairuotojas atsisakė duoti kraujo tyrimams, tačiau girtumą pagal bendrus požymius nustatė medikai.
Naktinis policijos reidas
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Alkoholis Promilės

Šeštadienį apie 17.20 val. Krosnos miestelyje, Alytaus gatvėje, buvo sustabdytas automobilis „Peugeot 406“, mašiną vairavo 41 metų vyras iš Šilutės.

Alkoholio kiekio matuokliu jam buvo nustatytas 1,52 promilės girtumas, pranešė policija.

V.G. buvo pristatytas į Lazdijų ligoninės priėmimo skyrių kraujo paėmimui, tačiau čia vairuotojas atsisakė duoti kraują.

Medikai įvertinę bendrąją V.G. būklę, konstatavo jam sunkų girtumo laipsnį.

V.G. sulaikytas ir uždarytas į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Neseniai Vilniaus apygardos teismas kaltu dėl vairavimo išgėrus pripažino vairuotoją, nors jis ir atsisakė duoti kraujo girtumui nustatyti.

Alkoholio kiekio matuokliu automobilį vairavusiam Šalčininkų gyventojui Ivanui K. policija nustatė 1,74 promilės girtumą. Duoti kraujo tikslesniam girtumo nustatymui jis atsisakė.

Nuteisdamas vairuotoją, teismas rėmėsi ir dar 2006 metais sveikatos apsaugos ministro priimtu įsakymu patvirtintą Medicininės apžiūros neblaivumui ar apsvaigimui nuo psichiką veikiančių medžiagų nustatyti atlikimo metodiką. Ji taip pat reglamentuoja reglamentuoja ir transporto priemonių vairuotojų, įtariamų neblaivumu patikriną asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Šalčininkų rajono ligoninėje Ivanui K. atsisakius duoti kraują, jis buvo pristatytas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą apsvaigimui nustatyti. Šioje įstaigoje buvo atlikta asmens medicininė apžiūra.

Teismas atsižvelgė, kad vairuotojui buvo suteikta galimybė įrodyti, kad jo kraujyje buvo mažiau nei 1,5 promilės alkoholio, tačiau, atsisakydamas duoti kraujo mėginį, tokia galimybe asmuo nepasinaudojo.

Ivanas K. nuosprendžiu pripažintas kaltu, jam skirta daugiau nei 715 eurų bauda, iš jo metams atimta teisė vairuoti automobilį, o automobilis „Chrysler Voyager“, su kuriuo jis vyko neblaivus, konfiskuojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius