Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų pasieniečiai po gaudynių sulaikė Vokietijoje vogtą „BMW X5“

Pasienyje su Lenkija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai po gaudynių sulaikė Vokietijoje praeitą savaitę pavogtą 2008 m. laidos automobilį „BMW X5“. Į Lietuvą įvažiavusį bėglį pasieniečiai sulaikė užspeitę tuomet, kai šiam kelią pastojo sunkiasvoris vilkikas.
Lazdijų pasieniečiai po gaudynių sulaikė Vokietijoje vogtą „BMW X5“
Lazdijų pasieniečiai po gaudynių sulaikė Vokietijoje vogtą „BMW X5“. / VSAT nuotr.

Pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, stabdė iš Lenkijos į Lietuvą per buvusį Kalvarijos punktą ką tik įvažiavusį automobilį „BMW X5“, teigiama VSAT pranešime.

Mašinos vairuotojas ignoravo uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti ir padidino greitį. Pasieniečiai bėglį ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu „Mitsubishi Pajero“. „BMW“ vairuotojas netrukus buvo priverstas staiga mažinti greitį ir sukti iš pagrindinio kelio – priešais jį važiavo negabaritinį krovinį vežantis vilkikas su palyda.

Vilkikas lėtai suko į pasienyje buvusį transporto priemonių laukimo terminalą ir taip užtvėrė didelę kelio dalį. Bėgliui apvažiuoti negabaritinį krovinį gabenančio vilkiko nebuvo galimybės, nes už jo buvo susidariusi iš paskos važiuojančių lengvųjų automobilių eilė.

Čia „BMW“ ir sulaikė tarnybiniu visureigiu atskubėję pasieniečiai.

Nustatyta, kad automobilį „BMW X5“ vairavo viename vidurio Lietuvos mieste gyvenantis lietuvis. Jam VSAT pareigūnai skyrė 3500 Lt administracinę baudą už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę.

Išsiaiškinta, kad 2008 m. pagamintas automobilis nuo rugsėjo 11 d. yra ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų kaip pavogtas.

Mašiną vairavęs vyras dviem paroms uždarytas į areštinę. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Automobilis laikinai saugomas VSAT Lazdijų rinktinėje.

Iš viso VSAT pareigūnai šiemet sulaikė 69, įtariama, vogtus automobilius, kuriuos bandyta varyti per sieną. Daugiausiai jų – 33 – sulaikyta pasienyje su Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius