-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų pasieniečiams įkliuvo įtartinas keliautojas, turėjęs du suklastotus dokumentus

Lazdijų pasieniečiai sulaikė ir į areštinę uždarė įtartiną keliautoją, pas kurį aptikti du suklastoti dokumentai - vokiškas studento ir latviškas vairuotojo pažymėjimai.
Pasienietis tikrina automobilį Širvių poste
Pasienietis tikrina automobilį Širvių poste / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį mikroautobusą „Mercedes Benz“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jo vairuotojo ir daugelio keleivių dokumentai buvo tvarkingi, tačiau kontrolės metu pasieniečiams užkliuvo vienas vyras. Jis neturėjo jokių dokumentų, suteikiančių teisę legaliai būti Šengeno erdvėje, ir VSAT pareigūnams tepateikė vokišką studento pažymėjimą. Pirminiais duomenimis, tai - klastotė.

Pasieniečiai vyrą sulaikė ir išlaipino jį ir mikroautobuso. Keleivius į Vokietiją vežusiam „Mercedes Benz“ vairuotojui leista tęsti kelionę.

Asmens apžiūros metu pas rusiškai kalbantį sulaikytąjį pasieniečiai dar aptiko latviško pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą, išduotą 1996 m. gimusiam asmeniui. Informacijos apie šį dokumentą Lazdijų rinktinės pasieniečiai paprašė kolegų Latvijoje.

Tą pačią dieną Lietuvos ir Latvijos pasienyje veikiančiame Kalvių – Meitenės kontaktiniame punkte dirbantys kaimyninės šalies pareigūnai informavo, kad vairuotojo pažymėjimas tokiam asmeniui Latvijoje nėra išduotas.

Sulaikytąjį pasieniečiai uždarė į areštinę. Kaip šis keliautojas atvyko į Lietuvą, aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo suklastotu dokumentu pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius