Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų policijos tyrėjas Vytautas Pekarskas atleistas iš tarnybos

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate baigtas tarnybinis patikrinimas. Laikinai einantis Alytaus apskrities VPK viršininko pareigas Gintaras Stankaitis pasirašė įsakymą dėl Alytaus apskrities VPK Varėnos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresniojo tyrėjo Vytauto Pekarsko atleidimo iš tarnybos vidaus reikalų sistemoje.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, birželio 10-osios vakarą kelyje Alytus-Seirijai-Lazdijai ne tarnybos metu neuniformuotas, vairuodamas automobilį „Audi 90“, vyresnysis tyrėjas V.Pekarskas nuvažiavo nuo kelio ir negalėjo išvažiuoti. Į įvykio vietą atvykusiems Alytaus apskrities VPK Lazdijų r. PK pareigūnams reiškė pretenzijas, vengė girtumo nustatymo ir atsisakė pūsti į alkoholio kiekio matuoklį. Atsisakymas tikrintis girtumą prilyginamas sunkiam girtumo laipsniui. V.Pekarskui buvo iškelta administracinė byla ir birželio 13-ąją pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Lietuvos policijos pareigūnų etikos kodeksas įpareigoja policijos pareigūną ne tarnybos metu elgtis pagal visuotinai priimtas elgesio normas ir savo elgesiu, drausme, kultūra stengtis būti pavyzdžiu kitiems asmenims, visada prisiminti, kad pagal jo elgesį sprendžiama apie visą policiją ir jos pareigūnus.

V.Pekarsko veiksmai turėjo neigiamos įtakos policijos sistemos įvaizdžiui ir prieštarauja Policijos pareigūnų etikos kodekse įtvirtintoms nuostatoms. Jis neprisidėjo prie policijos pareigūnų autoriteto stiprinimo bei policijos pareigūnų atsakomybės jausmo puoselėjimo, savo elgesiu pažemino policijos pareigūno vardą. Šie V.Pekarsko, dvidešimt metų dirbusio vidaus reikalų sistemoje, veiksmai akivaizdžiai nesuderinami su teisėtais visuomenės lūkesčiais, kuri tikisi iš policijos pareigūnų nepriekaištingo elgesio ir pavyzdingos reputacijos.

Policijos sistemos teigiamo įvaizdžio formavimas yra kiekvieno policijos pareigūno garbės reikalas ir pareiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius